16. kolo
16.12.2018 12:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Utkání SPALu s Chievem nakonec žádnou branku nepřineslo

Chievo se zatím jen tak z posledního místa neodlepí. Pod Domenicem Di Carlem sice opět neprohrálo, ale remíza z přímého záchranářského duelu na půdě SPALu je pro něho málo. Zápas na stadionu Paola Mazzy nakonec žádnou branku nepřinesl.

Na první pohled možná neatraktivní, přesto důležitý zápas naservírovala italská Serie A krátce po obědě. Oba celky potřebovaly bodovat, což se sice nakonec splnilo, avšak remíza ze vzájemného utkání je zejména pro Chievo prostě málo. Létající oslíci tak s pouhými čtyřmi body na kontě nadále okupují poslední místo v tabulce. SPAL je na tom o trochu lépe a zatím je mimo sestupové pásmo.

Přitom už po deseti minutách se domácí fotbalisté dožadovali odpískání pokutového kopu po zákroku na Lazzariho, ovšem hlavní sudí nechal hru pokračovat. Po dvaceti minutách měli slibnou šanci jak hráči SPALu, tak i hosté z Verony. Nejprve znovu Lazzari branku přestřelil a vzápětí po něm nevyužil výborné kolmice do rozhozené obrany zkušený Sergio Pellissier, který se s trochou štěstí zbavil vyběhnutého brankáře, ale pak už z úhlu nedokázal dostat balón za brankovou čáru a to i díky tomu, že se tam včas stáhl znovu zmiňovaný Lazzari.

Po změně stran zase pozdravil nepříliš povedeným pokusem brankáře Gomise Giaccherini, SPAL kontroloval dalekonosným pokusem Jasmina Kurtiče. Domácí fotbalista však přestřelil. Utkání mělo poměrně vlažné tempo, ani jeden z týmů nehodlal vsadit vše na ofenzívu, takže zápas pomalu a jistě směřoval k nerozhodnému výsledku. V závěru utkání si Chievo vypracovalo ještě jednu velkou příležitost. Šest minut před koncem zápasu dostal uvnitř vápna trochu prostoru Paloschi a málem bylo pro domácí zle. Paloschi však nedokázal ideálně zkrotit balón a následně svou střelou minul branku, přitom kdyby zamířil přesněji, mohlo si Chievo odvézt z Ferrary všechny body.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele