38. kolo
26.05.2019 20:30 CET
2 : 3
(1:2)

Reportáž

AC Milán porazil SPAL a skončil na pátém místě

Další sezonu zklamání uzavřel Milán, který se sice s ročníkem 2018/2019 rozloučil vítězně, ale s celkovým pátým místem být spokojen nemůže. AC si ještě mohlo zajistit čtvrté místo, ale situaci nemělo ve svých rukou a pomoc, na kterou spoléhalo se nedostavila. Rossoneri jinak vyhráli na půdě Spalu 3:2.

AC Milán potřeboval na hřišti Spalu bezpodmínečně zvítězit a k tomu doufat v zaváhání Atalanty nebo Interu, oba konkurenti však hráli před vlastními diváky a pravděpodobnost, že by zaváhali, byla malá. Milánští se každopádně své roli ujali zodpovědně a ve Ferraře si brzy zajistili dvoubrankový náskok.

Ještě než se tak stalo dvakrát nebezpečně zahrozili Piatek a Çalhanoğlu, přičemž brankář Viviani dobře zasáhl. V 18. minutě ale přišla přihrávka na hranici pokutového území od Kessiého a Hakan Çalhanoğlu střelou z voleje zajistil hostům vedení. O pět minut později si navíc sám Kessié nechal přihrát od Rodríguéze a přesnou střelou uvnitř šestnáctky navýšil vedení. Milánu hrálo vše do karet, nejenže ve Ferraře brzy vedl, ale dobré zprávy přicházely i z Bergama, kde se Sassuolo ujalo vedení. Dobře rozehraná partie se však brzy začala sypat, SPAL o chvíli později vstřelil kontaktní gól, když si na standardní situaci naskočil Francesco Vicari a hlavou překonal Reinu. Milán sice poločasové vedení udržel, ale na ostatních stadionech se pro něho začala situace vyvíjet nelichotivě.

Sám Milán navíc v 52. minutě inkasoval vyrovnávací gól. Defenziva Rossoneri nepokryla ve vápně hlavičkujícího Mohameda Farese a za stavu 2:2 mohli milánští na Ligu mistrů samozřejmě zapomenout. Naději vrátila fanouškům 66. minuta, kdy se po faulu na Piąteka pískal pokutový kop. Franck Kessié ho proměnil a Milán po třetí v zápase vedl.

Gattusovi svěřenci pak kontrolovali hru a nervózní fanoušci AC hlídali ostatní výsledky. Skvělá zpráva přišla ze samotného Milána, kde jedenáct minut před koncem Inter inkasoval na 1:1 a v tu chvíli bylo AC na postupových místech. Naděje však vzala brzy za své, Inter se znovu ujal vedení a i když AC na hřišti Spalu vyhrálo 3:2, do Ligy mistrů se znovu nepodívá.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net,

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele