29. kolo
31.03.2019 15:00 CET
0 : 1
(0:1)
Stadión:
 

Reportáž

Frosinone nezvládlo přímý souboj o záchranu a zůstává předposlední

Klíčovou záchranářskou bitvu zvládl lépe SPAL, který vyhrál na hřišti Frosinone nejtěsnějším rozdílem. Diváci nemuseli na gól čekat dlouho, ve 13. minutě rozhodl Francesco Vicari. Frosinone se další porážkou dostává do ještě obtížnější situace a jeho setrvání v Serii A i pro příští rok se vzdaluje. Canarini přitom měli ideální možnost získat tři body, neboť hostili rovněž o záchranu bojující SPAL.

Hned z kraje utkání zkoušel zaskočit hostujícího brankáře Bardiho střelou Ciofani, ovšem k radosti mu scházela větší přesnost. Svojí trochou do mlýna přispěl i SPAL a ve 13. minutě z toho byla vedoucí branka. Kurtićem zahraný rohový kop dopadl přesně na hlavu Francesca Vicariho a Sportiello se mohl ke vzdálenější tyči natahovat jak chtěl. Frosinone si chystalo odpověď ve 27. minutě, ale brankář Viviano stačil rychle sklapnout nohy k sobě a tím střelu Ciofaniho vyrazit. Blízko vyrovnání byl i Paolo Sammarco, jehož dalekonosný pokus skončil na tyči.

Frosinone se přesvědčilo, že může být směrem dopředu hodně nebezpečné a v podobném trendu pokračovalo i po změně stran. První pětiminutovka nového poločasu přinesla dvě velké příležitosti domácího celku, které ale zůstaly nevyužity. Zády k brance zkoušel nebezpečně stříhat nůžkami Salamon a o dvě minuty později Viviano vyrazil střelu Valzanii a Ciofani vzápětí orazítkoval břevno!

Domácí bušili na branku, ale vyrovnání stále ne a ne přijít. Další tutovku zahodil Brighenti, který zblízka hlavičkoval a Viviano se zaskvěl dalším zákrokem. Frosinone nakonec převážilo držení balónu ve svůj prospěch, ovšem s přibývajícím časem mu docházely síly. SPAL všechny šance domácích přežil a nakonec se může radovat z důležitého vítězství 1:0.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net,

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Opět klobouček.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele