32. kolo
14.04.2019 20:30 CET
1 : 3
(0:2)
Stadión:
 

Reportáž

Inter si veze z Frosinone tři body

Povinně za tři body zvládl večerní utkání milánský Inter. Nerazzurri si ve Frosinone zajistili už o poločase dvoubrankový náskok a i když domácí po změně stran snížili, konečné slovo měl v nastaveném čase favorit. Inter si díky výhře 3:1 pojistil třetí místo a přiblížil se účasti v Lize mistrů, zatímco Frosinone se dál topí v problémech a na záchranu už ztrácí osm bodů.

Kouč hostujícího mužstva Luciano Spalletti před utkáním řešil dilema, koho nasadit do útoku a nakonec se rozhodl pro Maura Icardiho, jenž ještě donedávna kvůli sporům s vedením nenastupoval. V sestavě Frosinone znovu chyběl český stoper Stefan Simić, celé utkání nakonec proseděl na lavičce náhradníků.

Inter se rozhodně nikam nehnal a v úvodu trpělivě hledal skulinky v obraně Frosinone. Dočkal se v 19. minutě, kdy do vápna odcentroval Danilo D'Ambrosio a z těžké pozice hlavičkující Radja Nainggolan překonal brankáře Sportiella. Frosinone se pak nakrátko nastěhovalo před Handanoviče, donutit slovinského brankáře k zákroku však nedokázalo. A tak přišla 35. minuta a faul Chibsaha ve vlastním pokutovém území, po čemž nemohlo následovat nic jiného, než pokutový kop. Penalty obvykle mívá na starosti Mauro Icardi, ale tentokrát si netroufl a balón přenechal Ivanu Perišićovi, jenž s přehledem zvýšil na 2:0.

Nerazzurri, vědomi si dvoubrankového náskoku, se ve druhém poločase příliš nesnažili a v 61. minutě to potrestal kontaktní brankou Francesco Cassata. Ciofani mu přistrčil balón na hranici pokutového území a Cassata ranou z první propálil Handanoviće. Inter si pak dlouho hlídal těsný náskok a ani jedna strana neměla příležitost ke skórování. Až v závěru hlavičkoval nad Icardi a Frosinone bylo stále ve hře o body. Inter si mohl definitivně oddechnout až v nastavení, kdy přečíslení zakončil uvnitř vápna Matías Vecino.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele