28. kolo
17.03.2019 15:00 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Empoli po návratu Andreazzoliho těsně porazilo Frosinone

Návrat Aurelia Andreazzoliho na lavičku Empoli byl při obnovené premiéře úspěšný. Azzurri porazili v přímém záchranářském souboji těsně Frosinone a před osmnáctou Boloňou si dál drží hubený náskok jednoho bodu. Domácí vstřelili obě branky už v prvním poločase, když se prosadili Caputo a Pajać. Kanárci utkání ještě zdramatizovali kontaktní brankou Valzanii, ale více už stihnout nedokázali.

Stadio Carlo Castellani hostilo velmi důležitý duel, který možná na první pohled nebyl tolik atraktivní, ale divákům toho nabídl hodně. Po čtvrthodině hry se Empoli dožadovalo odpískání pokutového kopu, zprvu se zdálo, že marně, ale po chvilce váhání dal sudí díky technologii VAR domácím za pravdu. Penaltu pak střelou doprostřed proměnil Franceso Caputo a Empoli vedlo 1:0.

Hrdina penaltového okamžiku Caputo měl ve 26. minutě další velkou příležitost, ale Sportiello tentokrát dokázal zasáhnout a balón schovat v rukavicích. Aktivita Azzurri nepolevovala a nakonec přinesla zasloužené ovoce. Marko Pajač zakončil pohlednou kombinaci razantní střelou do šibenice, takže Empoli vedlo 2:0. V prvním poločase nemuselo zůstat jen o dvou branek, o střelu nůžkami se pokoušel Cassata a na druhé straně musel před třetí brankou zachraňovat výtečným zákrokem Sportiello.

Třetí branka by utkání definitivně rozhodla a Azzurri se o ní po změně stran vydatně snažili. V 57. minutě zachránilo Frosinone po rychlém kontru břevno. Kanárci se dostali ke slovu až dvacet minut před koncem a rázem dokázali utkání pořádně zdramatizovat. Daniel Ciofani sice dělovkou Dragowskiho nepřekonal, ale s rychlou dorážkou přispěchal Luca Valzania. Celou situaci poměrně dlouho přezkoumával VAR, ale žádný prohřešek proti pravidlům nebyl nalezen.

Frosinone mělo dvacet minut na vyrovnání, ale během nich už se do žádné větší šance nedostalo. Empoli klíčový záchranářský duel zvládlo a i po tomto kole bude na nesestupových pozicích s náskokem jednoho bodu.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele