14. kolo
02.12.2018 18:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Chievo Verona - SS Lazio 1:1

Chievo pod Domenicem Di Carlem obralo o body dalšího favorita a i když nevyhrálo, remíza 1:1 je pro něj úspěchem. Lazio díky tomu zůstalo na pátém místě za čtvrtým Milánem. Branky obstarali tradiční kanonýři svých celků, tedy Sergio Pellissier a Ciro Immobile.

Simone Inzaghi měl k dispozici odpočatý tým, neboť ve čtvrtečním zápase Evropské ligy dostali prostor jiní. Jenže Lazio stejně jako na Kypru vyhrát nedokázalo.

Převaha římského celku byla značná, Chievo si s balónem moc nezahrálo, jenže ani to nezabránilo velké šanci v úvodu zápasu. Hned ve druhé minutě posílal Obi balón na malé vápno, kde Pellissier zblízka Strakošu nepřekonal. Chievo nechalo hosty hrát a vyčkávalo na brejkové příležitosti. Jedna z nich přišla ve 25. minutě a Sergio Pellissier průnikovou přihrávku od Birsy poslal do sítě. Lazio se v prvním poločase k odpovědi nedostalo, neboť naráželo na pozornou obranu soupeře.

Hostující kouč nemohl být s výkonem svých svěřenců spokojen a o přestávce je vybízel k mnohem větší aktivitě i agresivitě. Lazio skutečně domácí zatlačilo a v 55. minutě musel Immobileho pokus vyrážet Sorrentino. Tlak Lazia pomalu gradoval, Sergej Milinković-Savić ze slibné pozice přestřelil a o dvě minuty později už bylo vyrovnáno. Biancocelesti krátkými přihrávkami rozebrali obranu Chieva a Ciro Immobile přesnou střelou k tyči vyrovnal.

Remíza byla hostům málo a proto se v závěrečné fázi snažili utkání rozhodnout. Lazio bylo vítězné trefě skutečně blízko, jenomže Immobile jenom rozezvonil tyčku a Badelj z ideální pozice těsně minul. Tři body si mohlo odnést i Chievo a Lazio mělo v nastavení velké štěstí, Strakoša už byl totiž překonán, ale na brankové čáře zasáhl střídající Patric. Zápas na Stadio Bentegodi vítěze nepoznal, poslední Chievo remizovalo s Laziem 1:1.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele