15. kolo
01.12.2017 20:45 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Juventus vyloupil Neapol, rozhodl Gonzalo Higuaín

Juventus Turín vytěžil maximum a z Neapole se vrací jako vítěz! Stačila mu k tomu nervózní domácí ekipa a jediná branka, kterou vstřelil v samém úvodu někdejší milovaný i nenáviděný hráč Neapole, Argentinec Gonzalo Higuaín.

Pod Vesuvem se chystal šlágr kola a boj o titul. Dravá Neapol si před sezonou řekla, že nadvláda Juventusu už stačila a po vzoru nebojácného Rockyho Balboy vyzvala mistra. V kulisách majestátní sopky Vesuv naskočili do utkání hráči jako Lorenzo Insigne, Marek Hamšík, Dries Mertens, Pepe Reina, Kalidou Koulibaly, Mario Rui nebo Allan s Elseidem Hysajem.

Juventus hodlal dokázat, že má situaci pevně v rukou, třebaže mu trochu dochází síly. V italských kuloárech kolují řeči o úbytku sil a nespokojenosti hráčů, ke všemu se zranil střelec Gonzalo Higuaín. Trenér Massimiliano Allegri chtěl jasně ukázat, že se Juventus titulu vzdávat nebude a hodně mu pomohlo i to, že Gonzalo Higuaín oproti předpokladům utkání stihl. K němu se zařadili Dybala, Matuidi, Buffon nebo De Sciglio s Pjanićem.

Fanoušci Neapole dali jasně najevo, jak moc je tenhle duel pro ně důležitý. Přemluvili stanici Sky, aby svůj seriálový hit Gomorra spustila dříve a vysílání se nekřížilo s utkáním na San Paolu. Základní jedenáctka Neapole chtěla dokázat, jak je nebezpečné zahrávat si s Partenopei, což od prvních minut ale respektovali. Naopak se do prvních šancí dostávala Stará dáma.

V páté minutě se hnal do šance Gonzalo Higuaín a domácí marně spoléhali na odmávání ofsajdu. Neapol vůbec nepůsobila hladově nebo agresivně, jak ji častokrát vídáme. Naopak to byl Juventus, který dokázal zasadit první úder. A to hodně bolestivý, neboť se o něj postarala někdejší hvězda Neapole, Gonzalo Higuaín. Právě ten využil zaváhání Maria Ruie a náběh do vápna zakončil v pádu přes Pepeho Reinu - 1:0.

Neapol se právem cítila otřesena a chvíli nedokázala na takový vývoj reagovat. Juventus naopak kontroval velmi dobrou a pozornou obranou, z níž vyrážel do nebezpečných útoků. Domácí ekipa působila hodně zmateně a občasný útok to nijak nezlepšil. Dvě šance agilního Lorenza Insigneho Juventus nijak z klidu nevyvedly, jinak ale Neapol k překvapení mnohých nedokázala nic kvalitního vymýšlet.

Stará dáma velmi dobře kombinovala a napadala, takže Neapol neměla mnoho prostoru k aktivitě. Když už se belgický útočník Dries Mertens dostal do zajímavější pozice, často působil unáhleně a zbrkle, takže směrem dopředu Neapol zůstávala jalová. Neapol musela zapnout na plný plyn a ve druhé půli tomu chtěla dostát. Jenže Juventus jí zkrátka nic nedovoloval, přičemž na vině bylo také enormní množství nepřesností.

Po hodině hry se k zajímavé ráně dostal Španěl José Maria Callejón, jenže jeho mířidla nebyla správně seřízena. Neapoli se herně nedařilo a tak to Lorenzo Insigne zkusil pádem v pokutovém území. Sudího ale za srdce nevzal a penalta se nepískala. Naopak se málem radoval Blaise Matuidi, kterému po krásné kombinaci zkazil radost epesním zákrokem výborný brankář Pepe Reina!

Patnáct minut před koncem si ofenzivní tahoun Partenopei Lorenzo Insigne šikovně počkal na špatně zahranou ofsajdovou linii, míč si zpracoval a postupoval až ke střele, jenže v nadějné pozici minul! Neapol dnes trpěla nepřesností a její hra se ani vzdáleně nepodobala té Neapoli, kterou jsme až doposud znali.

Ani několikeré střídání nepomáhalo ve změně skóre na té či oné straně. Marek Hamšík v samém závěru na vysoký balon nedosáhl a jinak Neapol nic dalšího nepředvedla. Juventus vrací úder a ukazuje, že mnoho ze své síly neztratil.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Pepe Reina, Christian Maggio, Vlad Chiriches, Kalidou Koulibaly, Elseid Hysaj, Allan, Jorginho, Marek Hamsik,

Jose Maria Callejon, Dries Mertens,

Lorenzo Insigne,

Mario Mandzukic, Douglas Costa, Paulo Dybala, Alex Sandro, Sami Khedira, Miralem Pjanic, Juan Cuadrado,

Giorgio Chiellini, Medhi Benatia,

Andrea Barzagli, Gianluigi Buffon

Reagovat
smazaný uživatel

Před deseti lety spolu Juventus a Neapol soupeřili o prvenství v Serii B, tak teď si to rozdají o úroveň výš!

Reagovat
Houfi

1:1

Reagovat
Melchior

1:3 a redka pro Neapol

Reagovat
smazaný uživatel

I když mám větší sympatie k Juventusu, tak prostě letos hovoři forma pro Neapol 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Dva se perou, třetí se směje... Forza Inter!!

Reagovat
smazaný uživatel

3:1 Avanti Napoli !!! Juve mierda

Reagovat
oli9

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

JUVE dneska musí, takze neprohraje, muj tip 1:2 goly, Dybala, Higuain (pokud nastoupí) Otaznik je asi porad u Quadrada..

na Neapol by mohlo platit chodit hodne do tela Hamsikovi a press na rozehravku!

Skoda ze nebude Mario..

FORZA JUVE!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Juventus: Buffon; De Sciglio, Benatia, Chiellini, Asamoah; Khedira, Pjanic, Matuidi; Dybala, Douglas Costa; Higuain

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele