18. kolo
23.12.2017 12:30 CET
4 : 0
(0:0)

Reportáž

SS Lazio - FC Crotone 4:0

Lazio si konečně spravilo chuť a o záchranu bojující Crotone přejelo bez problémů 4:0. Všechny branky padly na Stadio Olimpico až po změně stran a to z kopaček čtyř různých střelců. Brankáře Cordaze postupně překonali Lukaku, Immobile, Lulić a Felipe Anderson.

Domácí byli před zápasem považováni za velkého favorita, byť s Crotone mají ve dvou zápasech vyrovnanou bilanci. Poslední vzájemný zápas na Stadio Olimpico rozhodl až v závěru Ciro Immobile a ten byl postrachem hostující defenzívy i tentokrát.

Lazio se v prvním poločase prosadit nedokázalo, přestože šance na to mělo. Po krásném centru zprava uklízel balón k tyči střelou z první Luis Alberto, ale Cordaz byl včas na místě. Crotone sice nebylo v první půlhodině nijak výrazněji aktivní, přesto se mohlo ujmout vedení. Útočník Trotta se na malém vápně dostal k hlavičce a naštěstí pro Lazio přestřelil domácí svatyni. Těsně před koncem poločasu pak rozvlnil pouze boční síť kapitán domácích Marco Parolo a oba celky šly do šaten za nerozhodného stavu.

Svěřenci trenéra Inzaghiho se skutečně dostali do vedení až po změně stran, kdy se po rychlém kontru rozeběhl Immobile a přesnou přihrávkou před prázdnou branku vyzval ke skórování Jordana Lukakua! O chvíli později mohli domácí zvýšit, nebýt zásahu brankové konstrukce. Crotone si ve druhém poločase vytvořilo možnost vstřelit vyrovnávací gól, jenomže Trotta se z tutovky netrefil mezi tyče a Strakoša si po ohlédnutí mohl oddechnout.

Trottova zahozená šance byla klíčovým okamžikem, neboť Biancocelesti vstřelili zanedlouho druhý gól a tím bylo v podstatě vymalováno. Ciro Immobile si naskočil na Lulićův centr a hlavou zvýšil na 2:0. Obrana Crotone se pak uplně sesypala a nakonec si odvezla z Říma debakl. Lulić přesnou ranou uvnitř vápna zvýšil na 3:0 a okamžik později uklidil do branky přihrávku Luliće Felipe Anderson. Lazio zvítězilo 4:0 a minimálně do večera snížilo ztrátu na čtvrtý AS Řím.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele