21. kolo
21.01.2018 15:00 CET
5 : 1
(2:1)

Reportáž

Římské Lazio rozstřílelo Chievo pěti góly

Lazio rozstřílelo svého soupeře z Verony pěti góly a ukázalo, že to s Ligou mistrů letos myslí vážně. Dvakrát se do sítě bezmocného Chieva trefil Sergej Milinković-Savić, kterému pomohli svými zásahy ještě Luis Alberto, Bastos a Nani. Chievo kontrovalo zásahem útočníka Manuela Pucciarelliho, který ale nemohl demolici vlastních hráčů zabránit.

Chievo cestovalo do Říma s pocitem dobré obrany, která se jen tak něčeho nezalekne. V základu nechyběli hráči jako Sorrentino, Tomović, Bani, Hetemaj, Radovanović, Bastien, Birsa, Stępiński nebo Pucciarelli. Římané kontrovali osvědčenou jedenáctkou, která se skládala z obránného tria Wallace, de Vrij a Bastos, zatímco o útok se primárně starali Milinković-Savić, Parolo, Alberto a Immobile.

První zásek do hostující obrany zkoušel šikovný záložník Luis Alberto, ale ten si s přesilou neporadil. Vysoký centr Parola skončil o chvíli později pouze na břevně. V patnácté minutě se k ráně z větší vzdálenosti dostal také Luis Alberto, jehož dělovku ale brankář Stefano Sorrentino bez větších potíží vyrazil mimo! Neustálá kombinace Lazia dělala hostům velké problémy a také díky tomu inkasovali.

Adam Marušić si poradil s jedním obráncem a naservíroval míč do parádní pozice kolegovi Albertovi. Ten si pohrál s myšlenkou na první branku stejně jako s brankářem Sorrentinem a zamířil přesně - 1:0 pro Lazio. To se však neradovalo dlouho, protože o pouhou minutu později Ivan Radovanović našel krásným pasem Manuela Pucciarelliho a ten balon po efektivním zpracování poslal do sítě!

Dva rychlé góly a diváci se na Stadio Olimpico začali mnohem více bavit. Další důvod jim dal jejich oblíbenec a tahoun záložní řady. Po třiceti minutách a po krásném zklepnutí od Parola se do míče opřel Sergej Milinković-Savić a nádhernou ranou připomněl, proč má tolik nápadníků - 2:1. Od té doby dávaly góly už jen domácí dresy.

A to přesto, že musel po pětatřiceti minutách střídat italský útočník Ciro Immobile. Jeho náhradník v podobě Felipeho Andersona byl poblíž, když se ve 45. minutě teatrálně sesunul k zemi Stępiński a sudí Abisso nejprve pískal penaltu. Tu ale po zhlédnutí videa odvolal.

Pět minut po změně stran se po velké chybě domácího obránce se do obrovské příležitosti dostal opět Mariusz Stępiński, který ale minul v obrovské šanci! Lazio nebylo v úvodu druhé půle tak aktivní, ale bylo daleko více efektivní. Do krásného centru od Lucase Leivy se nádherně položil Sergej Milinković-Savić a svou druhou brankou v utkání navýšil skóre - 3:1.

Delší dobu se nic moc nedělo, ale možná si jen Lazio schovávalo více šancí na závěr. Deset minut před koncem totiž obdržel obránce Bastos na hranici vápna průnikovou nahrávku od Portugalce Naniho. Míč si zpracoval a přes obložení protihráčů vypálil krásně za záda Sorrentina!

Ten dnes neměl moc dobrý den a o pouhé tři minuty později kapituloval opět. Tentokráte od samotného Naniho, který si míč zpracoval do běhu a v polo-pádu zamířil na vzdálenější tyč - 5:1 pro Římany.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele