29. kolo
17.03.2018 20:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

SPAL 2013 - Juventus FC 0:0

Jeden z nejpřekvapivějších výsledků letošního ročníku Serie A se zrodil na stadionu v městečku Ferrara, kde lídr italské ligy z Juventusu pouze remizoval bez branek s místním klubem SPAL 2013. I přes hodně nečekanou ztrátu se Juve udržel na čele tabulky, ovšem jeho náskok před druhou Neapolí se smrsknul na pouhé dva body.

Naopak pro domácí má bod v boji o holé přežití cenu zlata, nacházejí se nyní na šestnácté pozici s pětadvaceti body.

Dlouholetý suverén nejvyšší soutěže nebyl od samého začátku ve své kůži, i přes jasnou územní převahu nemohl najít recept na pečlivou defenzívu soupeře. První větší náznak šance se zrodil po deseti minutách hry. Douglas Costa prošel středem hřiště a i v tísni dvou bránících protihráčů ještě dokázal přihrát lépe postavenému Alexu Sandrovi. Ten zakončoval k bližší tyči, jenomže na poslední chvíli ho dokázal zablokovat vracející se Filippo Costa.

V dalších minutách byl k vidění bezzubý ofenzivní výkon favorizovaného giganta z Turína. Do přestávky zahrozil pouze jednou a to až v poslední minutě, přímý volný kop Dybaly z levé strany zhruba z pětadvaceti metrů proletěl o půl metru nad horní tyčkou.

Obrázek hry se nezměnil ani po přestávce, s přibývajícím časem začali být svěřenci trenéra Massimiliana Allegriho stále více nervóznější a jejich chyby v rozehrávce se kupily.

V závěrečné desetiminutovce bušil Juventus do obrany protivníka, vyprodukoval ale pouze jeden střelecký pokus mezi tři tyče. V 88. minutě to z hranice šestnáctky zkusil Sandro a mířil k přední tyči, nicméně gólman Merer tam byl včas a balón ukryl v náručí. A když se nic nestalo ani v šesti nastavených minutách, tak byl senzační počin na světě.

Hosté mohou mít radost aspoň z jednoho individuálního úspěchu, neboť už teď legendární brankář Gianluigi Buffon prodloužil svou šňůru bez obdržené branky. Ta momentálně činí 931 minut a k překonání vlastního historického rekordu ze sezóny 2015/2016 mu chybí pouze 42 minut. O jeho zdolání se pokusí příští týden proti silnému AC Milán. SPAL bude hrát na půdě konkurenčního Janova.

Autor: Viktor Sandev / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0-2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele