30. kolo
31.03.2018 20:45 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Juventus navyšuje vedení na čele, AC odjíždí bez bodů

Juventus Turín si poradil s AC Milán a na domácí půdě slaví klíčové vítězství. Po zaváhání Neapole totiž zvyšuje svůj náskok na čele ligy na čtyři body. A to především díky skvělému závěru, kdy se trefili Cuadrado s Khedirou.

Šlágr kola dvou velikánů italské kopané se odehrál v Turíně, kam se dostavil neméně slavný AC Milán. Tradiční soupeři boje o ty nejvyšší příčky uzavírali 30. kolo italské Serie A, které zatím fandilo mnohem více Juventusu. Turínský gigant chtěl využít zaváhání druhé Neapole a trenér Max Allegri nasadil to nejlepší, co měl. Ať už to byl Buffon, Chiellini, Pjanić, Matuidi, Dybala nebo Higuaín.

AC přijelo do Turína s bojovnou náladou; jiná ostatně není v kabině pod vedením trenéra Gattusa ani povolena. Rovněž sestava Rossoneri naznačovala obrovskou chuť něco s výsledkem aktivně dělat. Vešli se do ní Donnarumma, Calabria, Bonucci, Romagnoli, Kessié, Biglia, Suso, André Silva nebo Çalhanoğlu. Pikantní souboj čekal především na kapitána Bonucciho.

Více práce měl od začátku mladší z obou brankářů. Gianluigi Donnarumma se musel natahovat po ráně Higuaína a kontrolovat pokus Dybaly. Zatímco ten první mu ještě chytil, s další šancí Dybaly už měl problémy. Už v osmé minutě totiž mladého Argentince vyslal do šance krásnou nahrávkou Miralem Pjanić a Dybala nádhernou střelou k tyči překonal brankáře Donnarummu!

Rychlé vedení dalo Juventusu křídla a zvláště Dybala s Lichtsteinerem se svojí rychlostí i technikou stávali nepříjemným soupeřem pro Calabriu. Útok AC nebyl příliš hmatatelný a Buffon si na míč prakticky nesáhl. André Silva jen lehce olíznul centr Kessiého, ale mířil nad bránu. Přesto se AC dostalo do šance a naplno ji využilo.

V osmadvacáté minutě zahrával rohový kop turecký reprezentant Hakan Çalhanoğlu a poslal jej přesně na možná jedinou hlavu, kterou dnes fanoušci Juventusu vidět nechtěli. Leonardo Bonucci byl ale neúprosným králem ve vzduchu a i přes dva obránce se dokázal prosadit. Buffon zůstal jen stát, jako by starému kamarádovi do poslední chvíle věřil.

Kátce před koncem první půle se Giorgio Chiellini dostal k hlavičce, kterou však poslal vysoko nad branku. Trochu vzrušení přidal sudí Mazzoleni, který se o chvíli později šel k videu ujistit, že nebyly překročeny fotbalové regule. Penaltu ale nepískal. Druhou půli začal za nerozhodného stavu především trenér Allegri, který nasadil Douglase Costu místo unaveného a nevýrazného Lichtsteinera.

O chvíli později Hakan Çalhanoğlu vypálil jedovatou střelu na domácí branku a naneštěstí pro něj touto bombou trefil jen břevno! Po hodině hry měl zvýšit kvalitu i snahu Juventusu Juan Cuadrado, který se ihned zapojil do kombinace a bylo vidět, jak hodně chce hrát. Stejně jako Costa, i on byl oživením. Právě Cuadrado se dvacet minut před koncem snažil prosmýknout po levé straně, ale byl faulován.

Miralem Pjanić ale přestřelil. Když pak Gonzalo Higuaín skončil v ofsajdovém postavení a oba týmy vstupovaly do závěrečné desetiminutovky, zdálo se, že utkání směřuje k remíze. Neapol by za ni rozhodně byla vděčná, ale Juventus opět jednou ukázal svou sílu.

Nejprve v 79. minutě Costa spolupracoval s Khedirou. Německý záložník nadýchaným míčem oslovil na zadní tyči nehlídaného Juana Cuadrada, který trkl hlavou do míče a ten skončil u tyče - 2:1! A když pak Costa našel Dybalu v pokutovém území, bylo před bránou opět nebezpečno. Dybala ještě vyšperkoval celou akci nahrávkou na Samiho Khediru, který zamířil a střelou přesně k tyči překonal Donnarummu - 3:1.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

....1:3...forza GRANDE AC Milan....

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele