22. kolo
28.01.2018 15:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Crotone neudrželo proti oslabenému Cagliari vedení

Crotone svedlo s Cagliari vyrovnaný souboj, který skončil remízou. Domácí Crotone musí být hodně zklamané, protože vedlo a vypadalo vše hodně nadějně. Ještě víc mu pomohlo, když byl ve 45. minutě vyloučen hostující Fabio Pisacane. Ale přesto nedokázalo získat víc než bod, neboť srovnal Luca Cigarini.

Bitva dvou celků starajících se především o záchranu se odehrála na stadionu Ezio Scida. Aktivnější ale byli hostující hráči ze Sardinie, na jejich jednoduché kombinace často domácí nestačili. V případě Crotone bylo jedinou vážnější akcí prvních dvaceti minut střídání zraněného Stoiana, kterého nahradil Nalini. Což o mnohém svědčí.

Nepříliš atraktivní herní pasíž se pokoušel zlepšit Mandragora, který se z dvaceti metrů opřel do míče a pořádně protáhl brankáře Cragna. Skóre se měnilo až ve 29. minutě po dost bizarní akci. Paolo Faragò se ve vápně dostal do křížku (a to zřejmě jen obrazného) s Nalinim a sudí chvíli váhal, co má udělat. Nakonec využil služeb videa, i když si nejsem jist, že v tomto případě bylo využito správně. K nařízené penaltě se postavil bomber Marcello Trotta a propálil Cragna - 1:0.

Cagliari hodně nelibě neslo výrok sudího a neustále se snažilo rozhodit domácí tvrdými zákroky, často až za čarou. Deset minut před koncem první půle pálil Farías a brankář Alex Cordaz měl doslova plné ruce práce, aby jeho snahu vytěsnil mimo! Mladý záložník Faragò se o chvíli později snažil odčinit "zaviněnou" penaltu a pořádně tvrdě pálil, i když těsně mimo.

Ve 45. minutě pálil hodně tvrdě Giannetti a domácí Crotone zachránilo jen břevno! Následně se na hřišti strhla potyčka, při níž sudí vytasil červenou kartu. Dostal ji Fabio Pisacane a tady už byla na místě. Nastavovalo se poměrně dost, hned šest minut. A hosté toho uměli využít, protože ke standardní situaci se postavil Luca Cigarini a krásnou ranou přikoval brankáře Cordaze k zemi - 1:1.

Druhá půle začala pro hostující hráče mnohem náročněji, protože jednak hráli v poli oslabeni o jednoho muže a jednak musel pro zranění už před změnou stran střídat brankář Cragno. Rafaela pořádně protáhla rána Barberise a o chvíli později se skvělou individuální akcí ukázal také mladík Ricci. Ani jeho zakončení ale nebylo pro Rafaela problémem.

Škoda jen, že druhý poločas byl oproti tomu prvnímu tak zoufale nudný a nezajímavý. A nic na tom nezměnila ani minuta 90., ve které se sice po krásném pasu od Ricciho prosadil obránce Federico Ceccherini, jenže sudí Tagliavento po konzultaci s videorozhodčím branku z ne zcela pochopitelných důvodů neuznal!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele