16. kolo
10.12.2017 12:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

AS Řím veze z Verony jen bod, branka nepadla ani jedna

Římské AS ani přes enormní tlak nedokázalo proměnit své šance a nakonec jede z Verony jen s bodem. Domácí hráči naopak slaví úspěch, protože dokázali ubránit střelce Vlků a oba týmy si připsaly remízu bez branek.

Trenér Di Francesco dnes vyměnil několik hráčů základní sestavy, do hry se od prvních minut dostali hráči jako Patrik Schick, Gerson, Maxime Gonalons nebo Bruno Peres s Juanem Jesusem. Domácí Chievo spoléhalo na bramkáře Sorrentina, dále hráče jako Jaroszyńskiho, Tomoviće, Depaoliho, Radovanoviće, Bastiena nebo dvojici útočníků Meggioriniho s Inglesem.

V prvních minutách jsme sledovali především nepřesnosti, a to hlavně na straně hostujícího týmu. Stephan El Shaarawy se marně pokoušel vysunout Patrika Schicka či následně také obránce Kolarova, jenže ani jedna z jeho nahrávek neměla potřebnou přesnost či razanci. Ve dvanácté minutě se domácí dostali k zahrávání přímého volného kopu a byla z toho nakonec velká šance, protože útočník Roberto Inglese trefil jen břevno Alissonovy brány!

Po dvaceti minutách se málem po závaru v pokutovém území prosadil Patrik Schick a následně se k ráně dostal Kolarov. Jeho ostrý centr Patrik Schick netečoval ideálně, přesto se k ráně dostal mladík Gerson. Dorážku mladého Brazilce ale brankář Sorrentino rovněž vyrazil a uchoval naděje domácích na bodový zisk naživu.

Hostující útočník El Shaarawy se posléze hnal do šance po levé straně, jenže ještě před zakončením jej skluzem obral o míč Tomović. Kolarovův přetažený centr na zadní tyč nenašel nikoho ze spoluhráčů a Chievo už remízu do konce první půle ubránilo. Hned po změně stran se do solidní šance hnal Nainggolan, ale jeho ránu zablokovala pozorná obrana domácího celku.

Domácí se prezentovali velmi ostražitým a urputným herním stylem, což Vlci těžko překonávali. Český talent Patrik Schick si naskakoval na centr z pravé strany, jeho pokus byl ale obranou Chieva taktéž zablokován. Po hodině hry aktivní Schick naservíroval parádní nahrávku Maximu Gonalonsovi, kenže ten tváří v tvář brankáři Sorrentinovi neuspěl a mířil jen do skvěle zasahujícího brankáře Chieva!

Sorrentino se dnes zkrátka překonat nenechával a tasil jeden důležitý zákrok za druhým. A když nemohl on, pomohla nepřesnost hostí. Aleksandar Kolarov vymyslel krásný pas na střídajícího Edina Džeka, který se i díky svým centimetrům téměř dostal ve skluzu do zakončení. Nakonec mu ale chyběl téměř krok. Na druhé straně hrozil Cacciatore, který pálil po rychlé akci z voleje nad.

Patnáct minut před koncem tlak AS stoupal i díky střdajícímu duu Džeko - Perotti. Na Džekův centr z pravé strany si naběhl Nainggolan, který ale dnes neodehrál příliš dobré utkání a mířil nad bránu. Dobrá rána Patrika Schicka byla ke konci utkání tečována, ale i tak ji brankář Sorrentino dokázal vykonout z brankové čáry! A když ani Diego Perotti svou akcí Sorrentina nepřekonal, body se nakonec dělily.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
ttopi

Ou, škoda toho Patricka... A ta dorážka musí být gólová.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele