6. kolo
24.09.2017 15:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Chievo veze z Cagliari výhru 2:0

Cagliari doma padlo, protože nedokázalo překonat obranu Chieva ani jednou. Navíc muselo dohrávat utkání v početním oslabení po vyloučení Pisacaneho. Tou dobou už Chievo vedlo díky trefě Ingleseho, kterou ještě v závěru podpořil gólem mladý Polák Mariusz Stępiński.

Na Sardinii to byl souboj dvou střeleckých es. Na jedné straně Marca Saua v dresu domácích a Roberta Ingleseho z Verony. Domácí brankář Alessio Cragno se v začátcích musel trochu otáčet, ale převážně šlo o to, aby zkontroloval dráhu letu soupeřových střel. Aktivními střelci byli mimo jiné Castro s Inglesem, které vydatně podporoval Valter Birsa.

Dlouhý pas mířil na hostujícího Pucciarelliho, ten si ve vápně pěkně zpracoval a chystal se pálit, jenže do rány mu skočil pohotový Senna Miangue. Po třiceti minutách málem udeřil Marco Sau. Ten si našel centr mířící na zadní tyč a zcela volný mohl hlavičkovat. Posílal balon do protipohybu brankáře Stefana Sorrentina, ale ten jeho úmysl dobře četl a ránu vykryl.

Brankáře Chieva trochu vystrašila také táhlá střela Artura Ionity, která proletěla jen kousek vedle tyče! Pár minut před koncem první půle se do zajímavé šance dostali střelci Chieva a brankář Cragno už byl překonán. Jenže za něj na brankové čáře zaskočil pohotový obránce Fabio Pisacane a hlavičkou mimo zachránil svůj tým od pohromy. Ta na domácí čekala až ve druhém poločase.

Deset minut po změně stran se totiž poprvé měnilo skóre. Z levé strany vyslal parádní centr Cacciatore, na něj si naběhl Roberto Inglese a hlavou jej poslal do sítě! Vyhlášený hlavičkář si zapsal další branku a zajímavé také je, že prvních sedm z celkových patnácti v Serii A zaznamenal právě myslící částí těla.

O repete se pokoušel Valter Birsa, který našel parádním pasem Castra. Tomu ale chybělo přesné zakončení. V těchto momentech se střídaly oba týmy v hodně atraktivní podívané a hrálo se ve velmi rychlém tempu. Bohužel, bez větších šancí.

Sedm minut před koncem se však udála znovu nějaká zajímavá akce. Fabio Pisacane, dosud držitel jedné žluté karty, nasbíral i tu druhou. Ve středu pole totiž přišlápl soupeře a oslabil svůj tým. Ten nakonec kapituloval ještě jednou. Nejprve si talentovaný útočník Mariusz Stępiński pobývající na hřišti asi 5 minut připsal střelu z úhlu. Tu ještě Cragno vyrazil. V nastaveném čase ale stejný hráč po nahrávce Hetemaje poslal balon po zemi k tyči - 2:0.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele