37. kolo
13.05.2018 15:00 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Bologna FC - Chievo Verona 1:2

Z nejhoršího je prozatím Chievo venku, protože zvládlo zápas na hřišti Boloni a opustilo sestupové příčky. Domácí tým trenéra Roberta Donadoniho si i přes porážku zajistil záchranu. Chievo bylo už v těžké situaci, protože po prvním poločase prohrávalo, výsledek ale dokázalo otočit.

V tuto chvíli se veronský celek přiblížil záchraně a situaci má ve svých rukou, v posledním kole ale stejně nesmí zaváhat. Výhra v Boloni se nerodila vůbec snadno, protože ani domácí neměli před tímto kole stoprocentně jistou záchranu.

Zápas začal hodně divoce, už po deseti minutách se domácí dožadovali odpískání pokutového kopu za faul na Verdiho. Ten byl na malém vápně sražen skluzem, ale sudí nechal zahrávat jen rohový kop. Pravdě ale bylo zadostiučiněno, protože následně zahrál rukou Hetemaj, sudí tentokrát penaltu odpískal a Simone Verdi poslal Boloňu do vedení! Chievo bylo ve složité situace, muselo na Renato Dall'Ara skóre otáčet.

A mohlo být ještě hůře, nebýt výtečného zákroku Sorrentina, který zlikvidoval pokus Destra. Chievo zahrozilo až ve 28.minutě a pořádně, po rohu se dostal k balónu Castro a Mirante předvedl skvělý zákrok. Akce tím ještě nekončila, protože Castro se dostal k dorážce a Boloňu zachránilo břevno.

Veronský celek se dočkal až po změně stran. Castro poslal krátký centr na Giaccheriniho, který z voleje překonal Antonia Miranteho a srovnal na 1:1. Nabuzení hosté využili eufórie a o pár minut později otočili skóre ve svůj prospěch. Gobbiho pas do vápna zpracoval Roberto Inglese a fanoušci Chieva byli na Renato Dall'Ara v naprosté eufórii.

Boloňa se hnala za vyrovnáním a byla blízko, Verdiho pokus vyrazil na tyčku Sorrentino a více už se nestalo. Chievo vyhrálo v Boloni 2:1 a přiblížilo se záchraně. Boloňa jí i přes porážku už může oslavit.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele