23. kolo
04.02.2018 20:45 CET
0 : 2
(0:1)
Stadión:
 

Reportáž

Neapol vyloupila Benevento a je znovu první

Neapol si poradila s domácím Beneventem, neinkasovala a ještě přidala dvě branky. Na úvodní trefu Driese Mertense navázal po změně stran Marek Hamšík, takže se Partenopei vrací na první místo.

Benevento doma hostilo Neapol a muselo se zcela oprávněně ptát, jakým zázrakem by si mohlo poradit s lídrem. Především útok Neapole skýtal množství nebezpečí a obrovskou variabilitu, protože se do něj postavili hráči jako Hamšík, Mertens, Callejón nebo Insigne, takže obvyklá hvězdná jména.

Neapol zase věděla, že bojující Čarodějky doma nebudou jednoduchou záležitostí. Navíc na Neapol těžce dopadal tlak ze strany Juventusu Turín, který dnes roznesl na kopytech Sassuolo a usídlil se na prvním místě tabulky. O tři body, které Neapol nutně potřebovala, se s ní hodlali prát Puggioni, Djimsiti, Letizia, Cataldi, Sandro, Djuričić, Guilherme či D'Alessandro.

První zajímavou ránu vypustil z kopačky domácí útočník Enrico Brignola, který pálil těsně nad bránu, kterou strážil brankář Pepe Reina. Zkušený Španěl si mohl oddychnout a naopak sledovat, jak se daří jeho spoluhráčům vepředu. Už v 11. minutě se hosté málem dostali do vedení, protože menší chyby v rozehrávce využil Lorenzo Insigne a dostal se tak daleko, že mohl přehodit brankáře Puggioniho. Jeho pokus však zastavilo břevno!

Chvíli to sice Neapoli trvalo, než překonala večerní počasí a možnou nepřátelskou atmosféru, ale v derby se jí začínalo dařit stále častěji. Mario Rui se pokusil o zajímavý centr do vápna, ale tam byl včas Djimitsi. Ve dvacáté minutě se už hostující fanoušci mohli začít oprávněně radovat. Dries Mertens se totiž dostal ve vápně Čarodějek k míči a výtečně provedeným lobem překonal zaskočeného brankáře Puggioniho!

Od té chvíle mohla Neapol hrát přeci jen o něco snadněji. Partenopei však nemínili dopustit překvapení a nadále určovali tempo hry. Po pár minutách se k další zajímavé akci probojoval opět Dries Mertens, jenže tentokrát zastavilo radost zkušeného Belgičana zase břevno! Brankář Puggioni mohl děkovat brankové konstrukci za to, že výsledkový rozdíl nebyl už tak brzo větší.

Deset minut před koncem první půle se domácí připomněli díky své tradiční zbrani - rychlému protiútoku. Brignolova střela sice byla zablokována, jenže balon se dostal k číhajícímu Filipu Djuričićovi. Ten se vůbec nerozpakoval a napálil boční síť! Druhý poločas sliboval ještě hodně napínavou bitvu.

Tu však Neapol hodně rázně ukončila už ve 47. minutě. Sotva se diváci opět usadili do sedadel, rozehrál obránce Venuti při snaze o založení útoku přímo katastrofálně. Míče, jenž si Venuti příliš předkopl, se nakonec zmocnil José Callejón, který našel na vzdálenější tyči volného Marka Hamšíka. Slovenský záložník potvrdil rolí lídra Neapole a druhým gólem utkán navýšil její vedení.

No a to už měli domácí samozřejmě hodně těžké. Svitla jim ale naděje, protože po pár minutách fauloval Kalidou Koulibaly ve vlastním vápně Costu. K tomu přistoupil řízný obránce příliš pozdě a sudí Di Bello pískal penaltu. Když se k ní postavil Guilherme, Di Bello si ale hodlal ještě ověřit celou situaci u videa. A to ho nakonec spolu se sáhodlouhými protesty hráčů Neapole přimělo svůj výrok vzít zpět - žádná penalta!

Neapol se znovu pokoušela o další výpady a jeden takový málem povedeně zakončil Dries Mertens. Nakonec však na dlouhou nahrávku od Allana nedosáhl. Benevento se sice sympaticky nevzdávalo naděje na body, ale kvalitou ani silami už svého soupeře nedokázalo nijak ohrozit. José Callejón ještě v samém závěru střelou těsně mimo odmítl navýšení skóre.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0-3

Reagovat
smazaný uživatel

Tipuji 0:3 nebo 0:4

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele