19. kolo
30.12.2017 15:00 CET
1 : 0
(0:0)
Stadión:
 

Reportáž

Benevento Calcio - Chievo Verona 1:0

Historický zápis učinilo Benevento a to konečně v pozitivním slova smyslu. Nováček Serie A totiž poprvé v nejvyšší soutěži zvítězil. Dočkal se až po dlouhých devatenácti kolech! O triumfu rozhodl jedinou brankou Massimo Coda.

Domácí výběr trenéra Roberta De Zerbiho měl dosud na svém kontě pouze jeden bod za remízu s AC Milán a na konec jinak úspěšného roku 2017 si chtěl připsat historicky první vítězství v Serii A. Proti Chievu ale nebyl favoritem, nicméně hosté neoplývají zrovna dobrou formou a domácí měli velkou šanci.

Benevento začalo sympaticky a cpalo se před branku golmana Sorrentina, v 9. minutě těsně nedosáhl na balón Coda a to bylo pro Fly Donkeys první varování. Hra se jinak v úvodu kouskovala a příliš záživná podívaná to rozhodně nebyla. Ve 35. minutě nezakončil ideálně individuální akci Brignola, když Sorrentino zůstal na zemi a šanci zmařil a neuspěl ani z dálky střílející Parigini. První poločas tedy branku nenabídl, vše se ale mělo s příchodem druhé půle změnit.

Okamžik, který nakonec o všem rozhodl, přišel v 64. minutě. Chievo nedokázalo odvrátit rohový kop, načež se balón velice brzy vrátil na malé vápno a v nepřehledném závaru se trefil do černého Massimo Coda! Eufórie na stadionu Beneventa byla obrovská.

Fly Donkeys měli ještě dostatek času s výsledkem něco udělat, ale obrana v čele s brankářem Belecem odolávala. Hosté se za devadesát minut nedokázali prosadit a stali se prvním týmem, který Beneventu nejen, že nedal ani gól, ale dokonce prohrál.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele