28. kolo
11.03.2018 12:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

ACF Fiorentina - Benevento Calcio 1:0

Fotbalisté Fiorentiny měli s posledním týmem Serie A Beneventem obrovskou motivaci uspět, neboť bojovali za svého zesnulého kapitána Davide Astoriho. Jednatřicetiletý obránce zemřel ve spánku minulý týden v noci ze soboty na neděli a domácí hráči tak chtěli uctít jeho památku. Nakonec se jim to povedlo, když zvítězili v nejtěsnějším poměru 1:0 a v tabulce se nacházejí na deváté pozici s osmatřiceti body. Benevento je beznadějně poslední s dvaceti body.

Před utkáním uctili všichni účastníci památku Astoriho minutou tichu a jednalo se o hodně emotivní moment. Ten se vzápětí symbolicky opakoval ve 13. minutě. Fanoušci totiž vytáhli nádherné choreo s nápisem "Davide 13" a celý stadion včetně rozhodčích začal tleskat. Ihned na to se mohly "Fialky" dostat do vedení. Krásnou přihrávku za obranu obdržel Simeone a postupoval sám směrem k brankáři Puggionimu, ale zblízka ho nepropálil.

Stejný hráč se ocitl v podobné pozici o sedm minut později, po obhození bránícího protihráče pálil z dvanácti metrů jen o centimetry vedle pravé tyče. Domácí přetavili svou převahu v jediný gól nedělního střetnutí o tři minuty později. Vitor Hugo si naskočil na výtečně zahranný rohový kop Saponary z pravé strany a prudkou hlavičkou usměrnil míč k levé konstrukci kolem bezmocného Puggioniho.

Po půl hodině hry mohl navýšit náskok Fiorentiny aktivní Saponara. Po odvráceném centru z křídla se k němu odrazil balón na hranici šestnáctky a následnou kroucenou ránu vyrazil brilantní Puggioni mimo prostor tří tyčí. Benevento poprvé vystrčilo růžky ve 32. minutě. Lombardi se probojoval k hlavičce na hranici brankového území a horní tyčku minul zhruba o půl metru. Ve druhém poločase se hra přeci jen srovnala a hosté se snažili houževnatě srovnat.

Krátce po odehrané hodině to zkusil z dvanácti metrů Đuričić a jeho přízemní pokus z dvanácti metrů ukryl ve svých rukavicích připravený gólman Sportiello. Další zajímavé okamžiky se zrodily v závěrečné desetiminutovce. Nejprve pálil Chiesa a trefil obránce Toşca do obličeje, míč změnil trajektorii a letěl o kousek vedle levé tyče. Vzápětí hlavičkoval hostující Coda do bližší tyče, ve čtvrté nastavené minutě orazítkoval po nádherné ráně z velké dálky vzdálenější konstrukci Badelj a dorážející Benassi nepochopitelně přestřelil prázdnou branku.

Autor: Viktor Sandev / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele