11. kolo
28.10.2017 18:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

AC Milán - Juventus FC 0:2

AC Milán doma nezvládl další zápas proti zvučnému soupeři a po porážce 0:2 od Juventusu se s velkou pravděpodobností rozloučí trenér Vincenzo Montella. Výhru Juventusu zařídil dvougólový Gonzalo Higuaín a hosté se díky tomu minimálně do zítřka posouvají do čela Serie A.

Vedení milánského celku dalo po remíze 0:0 s Janovem trenéru Montellovi ultimátum - pokud nezvítězí v duelech s Chievem a Juventusem, bude si pakovat kufry. Zatímco zápas ve Veroně milánští zvládli, doma na Juventus nestačili.

Rossoneri chtěli Juventus hned v úvodu zaskočit aktivitou, ale to se jim povedlo jen částečně. Stará dáma totiž brzy vyrovnala hru a ve 23. minutě se na San Siru ujala vedení. Gonzalo Higuaín dostal ve vápně minimum prostoru, přesto si dokázal podkopnout balón a nekompromisní ranou k tyči překonat Gianluigiho Donnarummu.

AC se snažilo o okamžitou odpověď, Borini na levé straně zalepil balón a poslal ostrý centr před branku na Kaliniće, který ale nedosáhl. Domácí zůstávali nadále u balónu a těsně před koncem prvního poločasu zazdili obrovskou příležitost na vyrovnání. Kalinić se po přiťuknutí ocitl sám před Buffonem, jenomže orazítkoval břevno!

Domácí Tifosi očekávali, že i do druhého poločasu vstoupí aktivněji červenočerní, jenomže bylo tomu přesně naopak. Juventus žádný nápor AC nepřipustil a naopak v 63. minutě předvedl rychlou akci, na jejímž konci byl Gonzalo Higuaín, který ukázkovým angličanem překonal Donnarummu podruhé.

Do konce zápasu sice zbývala zhruba půlhodina, ale Milán se z tohoto direktu už nevzpamatoval. Juventus v poklidu zvítězil 2:0 a minimálně do zítřka je v čele Serie A. Rossoneri se dál propadají tabulkou a jejich situace je na pováženou.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Nejbližší zápas celého kola a nemá prewiew

Reagovat
smazaný uživatel

To nové logo Juve, je děsné! Je mi z něj na blití. Doufám, že Juve přinese smůlu, skončí s tituly, budou pověrčiví a vrátí se ke starému logu. Přeci se jmenujeme stará dáma, ne nová dáma. Takže staré logo.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele