20. kolo
06.01.2018 15:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

AC Milán - FC Crotone 1:0

Nic přesvědčivého to nebylo, ale AC Milán svůj úkol zvládl a Crotone nejtěsnějším výsledkem porazil. Trefil se ten nejméně povolaný, stoper Leonardo Bonucci. Český obránce a kmenový hráč AC Stefan Simić v barvách Crotone do utkání nezasáhl.

AC se zmítá v herní i výsledkové krizi, ale zápas s outsiderem z Crotone zkrátka muselo zvládnout. Hosté bojí o udržení se v nejvyšší soutěži, zatímco domácí o návrat na pozice zaručující evropské poháry. Ani jeden z týmů zatím nemůže být se sezonou spokojen.

Crotone sehrálo v prvním poločase poměrně vyrovnanou partii. Vstup Milána do utkání byl poměrně vlažný a jeho tlak začal sílit zhruba až v polovině poločasu. V závěru prvního dějství měl Milán několik zajímavých příležitostí, zejména rána Lucase Bíglii, kterou golman Cordaz vyrazil. Ještě nebezpečnější byla rána Susa na vzdálenější tyč, před Cordazem totiž zasahovali ještě další hráči a hostujícímu celku nakonec pomohla tyčka! AC hrálo s týmem o záchranu v prvním poločase bez branek a kouč Gennaro Gattuso rozhodně nemohl být spokojen.

Po změně stran byl Milán opět častěji u balónu a v 54.minutě se konečně dostal do vedení. Po rohovém kopu Calhanoglua se uvnitř šestnáctky prosadil stoper Leonardo Bonucci a San Siro mohlo začít jásat. Domácí Tifosi doufali, že jejich miláčci přidají druhou, respektive třetí branku, ale nic takového se nakonec nedělo. Rossoneri sice měli další příležitosti, jenomže branka Kessiého z 60.minuty nebyla na základě videa a ofsajdového postavení uznána.

Gattusovi svěřenci žádnou další branku nepřidali a naopak se v závěru museli strachovat.Crotone se zejména v nastavení cpalo do šestnáctky a před Donnarummou bylo živo. Nejblíže vyrovnání byl Ceccherini, který těsně minul zadní tyč. Z brejku neuspěl ani Bonaventura a tak slavné San Siro vidělo jen jeden zásah.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:0 FOREZA RAGAZZI

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele