30. kolo
01.04.2017 18:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Lazio přehrálo domácí Sassuolo díky vlastní brance

Utkání mezi domácím Sassuolem a hosty z Věčného města měla dlouho remízový výsledek, který ve prospěch hostí paradoxně naklonil domácí hráč. O třech bodech pro tým trenéra Inzaghiho totiž v Sassuolu rozhodla vlastní trefa domácích.

Lazio chtělo tři body, aby potvrdilo dobrou formu a snahu dostat se do pohárů i přes hodně složitou konkurenci. I proto trenér Inzaghi spoléhal na osvědčená jména jako Hoedt, Radu, Parolo, Biglia, Milinković-Savić, Anderson nebo Immobile. Pro domácí to bylo malé derby, protože v kádru Sassuola se kromě trenéra Di Francesca nacházelo několik hráčů konkurenčního AS. Pellegrini, Aquilani nebo Politano dostali šanci od prvních minut.

Sassuolo se poměrně rychle dostalo až do pokutového území, kde však po přihrávce do druhé vlny Pellegrini promáchl. Posléze se do zajímavé šance dostával unverzál Radu, jenže svou chabou střelou brankáře Consigliho neohrozil. Ve 12. minutě Lazio zahrávalo volný přímý kop a při rozběhu vypadala šance Biglii hodně zajímavě, leč zkušený argentinský kapitán mířil jen mimo.

Zkušený středopolař Alberto Aquilani dostal přihrávku na osu hřiště a mohl postupovat kupředu, jenže místo toho nepřesně a příliš zbrkle pálil mimo. To se stalo také několikrát mladíku Berardimu, který jako jediný hrál dopředu a rychle. Jinak se ale na obou stranách příliš často přerušovaly útočné výpady nepřesností a nahrávkami dozadu.

Pak si právě mladý Ital seběhl pro míč, prošel obranou Lazia a ještě si došel pro faul brankáře Strakoshy. V pokutovém území po lehkém kontaktu upadl a sudí pískal penaltu. Tu právě Berardi s klidem ranou doprostřed proměnil a zdálo se, že se Sassuolo už svých bodů nevzdá.

Pak si Grégoire Defrel udělal cestu skrz obranu Lazia a mohl navýšit skóre, jenže o kousek minul tyč! V těchto chvílích Sassuolo svého soka jasně přehrávalo a později muselo litovat neproměněných šancí. Mladý bek Pol Lirola pak využil autového vhazování a kličkou se dostal až do vápna, jenže poté pálil opět nepřesně.

A Lazio trestalo. Felipe Anderson totiž udržel míč i přes nápor více soupeřů a nahrál do uličky na nabíhajícího Cira Immobileho. Ten si pohlídal ofsajdovou linii a z úhlu prostřelil brankáře Consigliho! Lazio konečně srovnalo krok a mohlo se soustředit na další góly.

Ještě do poločasové pauzy mohlo Lazio jít do vedení, když Immobileho tečované zakončení po přihrávce ze strany řešil až na brankové čáře obránce Cannavaro. Deset minut po změně stran se Lazio opět ujalo aktivity a útočník Ciro Immobile si navedl míč na střed a pravou nohou vyslal tvrdou ránu, s níž měl domácí brankář Andrea Consigli nemalé potíže.

Tempo utkání poté upadlo a především Sassuolo svou aktivitu ztrácelo. V podstatě ojedinělý útok vedl sám Berardi a Radu s ním i tak měl dost práce. Jinak ale ofenzivní hráči Sassuola moc často svou roli neplnili. Velkou šanci pak spálil de Vrij, jehož rána byla po odpískání ofsajdu zmařena. Právě v té chvíli Lazio stupňovalo svůj tlak.

A dočkalo se za to také odměny, protože pět minut před koncem utkání si vzalo vedení v utkání! Mladík Keita Baldé Diao ve vápně přenesl hru doprava k Lombardimu, jehož prudký pas před branku si do vlastní sítě nakonec srazil stoper Francesco Acerbi! Na výsledku už nic nezměnilo ani břevno, které v samotném závěru trefil mladík Lorenzo Pellegrini!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Book všech sázkovek na světě si určitě rvou vlasy z výsledku Lazia. Až na jednu vyjímku vypsaní jako favorit neProhráli , vypsaní jako outsider neVyhráli. Snad si to nepokazí

Reagovat
smazaný uživatel

Nepokazili si to , a nepokazí ani v příštím kole, jsou outsideři.

Reagovat
smazaný uživatel

.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele