4. kolo
18.09.2016 12:30 CET
1 : 2
(1:0)
Stadión:
Dacia Arena, Udine

Reportáž

Chievo v závěru otočilo duel s Udinese

Dlouho to vypadalo, že si Udinese dnes připíše tři body. Díky brance Duvána Zapaty totiž ještě v první půli vedlo nad sokem z Verony a hrálo lépe. Jenže ke konci, když už si Zebry možná představovaly výhru, hosté během krátké chvíle otočili!

Kolem pravého poledne většina lidí prožívá stav blaženého odpočinku spojený s jídlem. Tělo příjemně odpočívá, smysly zpomalené, krev se hromadí úplně jinde než běžně. Lékaři dokonce tento pokonzumační stav označuje oficiálním termínem gastronomická demence. Je dost možné, že na domácí Zebry tento stav postupně také dolehl, protože krátce před koncem utkání vedly a to je uspalo. Jenže to se jim stalo osudným.

V prvních chvílích utkání s Chievem Verona se diváci moc nebavili. Zčásti za to mohl vydatný déšť kolem oblasti Udine, zčásti ospalé tempo utkání. Ani jedna střela během prvních deseti minut nevypadala nebezpečně, trochu přesněji zamířil až po patnácti minutách Vlater Birsa. Jeho kroucená rána ale brankáře Orestise Karnezise z klidu vyvést nemohla. Udinese se také dopředu moc nehnalo, ale možná to byla jen taktika.

Po pětadvaceti minutách si totiž míč na straně vzal pod patronát Emil Hallfredsson, naznačil nahrávku na nabíhajícího beka a místo toho centroval do vápna. Tam sice duo obránců hostí věřilo, že jejich síly na Duvána Zapatu budou stačit, ale mýlili se. Mladý útočník se krásně pověsil do vzduchu a přesnou hlavičkou poslal domácí do vedení!

Chievu se nechtělo věřit, že prohrávalo. Zebry naopak působily hodně odvážným a uklidněným dojmem, který jim pomáhal v sebevědomých kombinacích. Zapata dostal výborný pas do běhu a z pravé strany pokutového území vypálil. Brankář Sorrentino si však věděl rady a míč vyrazil mimo tři tyče. Na další akce museli diváci čekat až do druhé půle. A ani její začátek by vás ze sedadel asi nezvedl.

Což o to, hosté přidali na tempu a zvýšili počet kombinací, ale vlastně se k ničemu pořádnému nedostali. Chievo se tlačilo do zakončení a jedno z nich bylo velmi povedené. Patnáct minut před koncem utkání si Cacciatore naběhl do vápna na centr z levé strany a z velmi solidní pozice napálil míč těsně vedle. Tlak hostí sílil a ti se brzy dočkali odměny.

Pouhých osm minut před koncem utkání totiž domácí pykali za to, že přestali hrát. Centrovaný míč z levé strany propadl ve vápně k nohám Lucase Castra, který neměl z tak skvělé pozice problémy propálit brankáře Karnezise - 1:1.

V nastaveném čase se domácí znovu pokusili strhnout vedení na svou stranu s odborníkem na pozdní zásahy Stipem Pericou, ale jeho akce nakonec neuspěla. Uspěli zase hosté. Obránci Udinese naprosto zapomněli na Cacciatoreho, který si naběhl před bránu a v posledním útoku utkání zužitkoval pas ze strany!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2 0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele