4. kolo
18.09.2016 15:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Turín s Empoli bez branek i akcí

Turínskému FC chybí střelec Andrea Belotti, bez něhož se Granata jen velmi slabě a těžce prosazuje. Dnes odpoledne se utkala s dalším týmem, který směrem dopředu není moc plodný. A podle očekávání jejich vzájemný souboj branku nakonec nenabídl.

Před trenérem Sinišou Mihajlovićem se s každým dalším utkáním otevírá velká výzva - má najít způsob, jak se obejít bez zraněného střelce Belottiho. Srbský trenér sice neustále chválí mladého útočníka Boyého, kterého dnes obklopil Falquém a Martinezem, ale ani oni tři dnes neskórovali. V bráně se opět představil Joe Hart, který měl další šanci ukázat své kvality a odpovědět na kritiku. To sice splnil, ale Empoli není zas tak velkou prověrkou.

Tedy, dříve možná bylo a ještě v minulé sezoně dokázal i tento malý toskánský celek sehrát velké ofenzivní představení, ale letošní ročník je výjimkou. Z Empoli nejde strach a jeho ofenzíva se trápí. Dnes se o střelbu branek potažmo zakončení akcí měli starat pánové Saponara, Gilardino a Pucciarelli. Jejich tým se ale od začátku spíše bránil. Ze střední vzdálenosti vyslal přízemní ránu Joel Obi, ale brankář Skorupski byl připraven.

Turín byl o chlup aktivnější a tlačil se před bránu. Afriyie Acquah zavezl míč před pokutové území, kde roztáhl hru na pravou stranu. Z té přilétl centr právě na jeho hlavu, jenže mladý záložník poslal své zakončení těsně vedle! Deset minut před změnou stran se mohl konečně z gólu radovat Lucas Boyé, ale naneštěstí pro domácí přestřelil z výhodné pozice vysoko branku hostí!

Turín zlobil také v nastaveném čase první půle. Lucas Boyé se ocitl na levé straně, kde na hranici šestnáctky prudce zasekl svůj pohyb a střelou ze strany prověřil pozornost i reflexy mladého Poláka v bráně toskánského celku, ale ten byl včas u tyče. Balon navíc nesměřoval do brány, ale jen lehce pohladil boční síť. A tak to šlo po celý druhý poločas. Snahu sice Turínu upřít nelze, stejně jako obrannou práci Empoli, ale nic víc.

Záložník Riccardo Saponara vyslal ze své kopačky prudkou kolmici do vápna, jenže na jeho vybídku nikdo z jeho kolegů nestihl zareagovat. Joe Hart rovněž dnes předvedl jeden nejistý zákrok, když neudržel v rukách ránu Saponary, jenže na jeho místě včas zaskočil obránce Bovo, který balon odkopl hodně daleko. S přibývajícím časem byl Hart stále v permanenci, ale rány nebo centry soupeře dokázal vždy vyrážet.

V poslední desetiminutovce nezáživného a především neproduktivního utkání se bezbrankový stav snažil změnit rovněž Martinez, který utíkal s míčem u kopaček, jenže nakonec byly jeho snahy zastaveny hostující obranou. A když se nepovedlo ani závěrečné hlavičkování stopera Bova, brankář Skorupski se mohl potěšit z čistého konta. Turín bez dua Ljajić - Belotti dál jen paběrkuje.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0 1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele