14. kolo
26.11.2016 18:00 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Turín dál válí, Chievo odjíždí bez bodů

Turínské FC dál střílí branky a ty mu vynášejí další body. Dnes v podvečer si na něj nepřišla ani jindy dost pevná obrana Chieva Verona. Hlavní postavou celého utkání se stal španělský útočník Iago Falqué, který vstřelil dva góly.

Kromě Falquého se do hry od prvních minut dostal samozřejmě také střelec číslo jedna, Andrea Belotti. Proti Chievu nastoupili také Ljajić, Barreca, Castán nebo Zappacosta s Benassim. Chievo spoléhalo jako již tradičně především na obranu, v níž před brankářem Sorrentinem stáli Cacciatore, Gamberini, Dainelli a Gobbi.

Po opatrném začátku se k centrovaným míčům stále častěji dostávali beci domácích a především mladík Barreca opravdu hrozil dlouhými pasy. Belottiho si hráči Chieva velmi dobře hlídali, i když se třeba v 19. minutě dostal na vápně k ráně z otočky. Míč ale netrefil ideálně a mířil mimo. Brankář Joe Hart se v prvních chvílích moc nezapotil a na první vážnější zákrok čekal snad půl hodiny.

Lucas Castro se totiž prokličkoval mezi obránci v pokutovém území domácích a dostal se do dobré střelecké pozice. Jeho projektil však mířil právě do Harta. Turínu nevyšla akce Adema Ljajiće, jenže konec poločasu domácí zastihl v dobré formě. Antonio Barreca se parádně zbavil obránce a poslal krásný centr přesně na hlavu Iaga Falquého, který přesnou hlavičkou nedal Sorrentinovi šanci!

Pokud se hosté chtěli bránit a snad i vzepřít se tlaku domácích, Turín jim to nedovolil. Jakékoli snahy ihned zadupal do země poté, co se další individuální akcí blýskl útočník Iago Falqué a jeho one man show pokračovala. Iago Falqué naznačil kličku v pokutovém území, balon si přehodil na druhou nohu a rychle jí švihl. Balon po krátkém letu skončil těsně u tyče a mimo dosah brankáře - 2:0 pro Býky.

Hosté byli asi hodně rádi, že sudí Chiffi ukončil první poločas a oni mohli v klidu rozjímat o tom, jak vyzrát na Turín. Je pravda, že hosté po změně stran přidali, leč na dobře bránící partu kolem Leandra Castána to nestačilo. Zkušený brazilský stoper se po náročném zranění a dlouhé rekonvalescenci ještě v dresu římského AS v Turíně vrací do staré formy a dnes byl jedním z klíčových mužů Býků.

Po ruce Barrecy sudí penaltu pro hosty nenařídil a navíc se jim zranil střídající Meggiorini. Zkušený útočník na hřišti strávil zhruba 25 minut, než ho vystřídal mladší útočník Roberto Inglese. Po hlavičce Castra se nakonec právě Inglese radoval ze snižující branky. Rohový kop rozehrál Valter Birsa, který našel přesně střídajícího Ingleseho a ten neměl problémy se zakončením - 2:1. Víc už ale hosté nestihli.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Turín FC zatím hraje se sázkařema. Book se jen v jednom zápase ze 13 špatně odhadl jejich chopnosti Aby tahle série měla pokračování stačí , aby Turín FC Neprohrál.

Reagovat
smazaný uživatel

.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele