14. kolo
28.11.2016 19:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Sassuolo v Neapoli vyválčilo bod

Neapol dnes večer nedokázala vyzrát na Sassuolo a tým trenéra Eusebia Di Francesca si z města pod Vesuvem odvezl bod. Domácí sice díky gólu Lorenza Insigneho šli ještě před koncem první půle do vedení, jenže krátce před koncem utkání se prosadil hostující Grégoire Defrel.

Sassuolo se v letošní sezoně neprezentuje nijak dobrými výkony a dnes mělo dalšího zdatného soka před sebou. Do Neapole přijel oslabený celek, který spoléhal na hráče jako Politano, Matri, Mazzitelli, Acerbi, Gazzola, Peluso nebo Missiroli. V protikladu k nim nastoupili domácí s Insignem, Allanem, Hamšíkem, Chirichesem, Strinićem nebo Callejónem a Gabbiadinim.

Neapoli se od začátku dařilo kombinační hrou procházet obrannou linií Sassuola, které se poměrně těžko bránilo. Jednotvárná a předvídatelná hra obránců hostí nedělala útočníkům Neapole velké problémy a s vydatnou pomocí záložní řady se Neapol lehce dostávala k ohrožení brankáře Consigliho. Ten musel zasahovat po patnácti minutách a ráně Josého Callejóna, který si však s přesností nepotykal.

Spolupráce mezi Allanem a Callejónem neměla dlouhého trvání a byla včas ukončena obránci Neroverdi. Technická střela Marka Hamšíka se hodně kroutila, jenže bohužel pro domácí se zakroutila mimo bránu Sassuola. Hodně aktivní Lorenzo Insigne pelášil na bránu Consigliho, ale byl zastaven ještě před zakončením. Stejný hráč napálil míč jen do zdi poté, co mohl rozehrávat standardní situaci.

Ve chvíli, kdy si Sassuolo gratulovalo k přežití v první půli, domácí zabrali. Nejprve zraněného Mattea Politana vystřídal Federico Ricci a mladý útočník rozhodně nepřinesl svým barvám mnoho štěstí. Slovenský záložník Marek Hamšík našel svým dlouhým pasem nabíhajícího spoluhráče Lorenza Insigneho který po si po zpracování balónu potáhl míč na střed a zpoza vápna překonal brankáře Consigliho - 1:0 pro Neapol!

Zbytek první půle už žádné vzrušení nepřinesl, ale hned na začátku druhého poločasu chtěl Marek Hamšík navýšit vedení svého týmu. Málem se mu to povedlo, protože přes nedůrazné obránce Sassuola lehce prošel a vypálil. Mířil však mimo. Slovenský záložník pálil také o chvíli později, ale tentokrát narazil jen na pozorného brankáře Consigliho!

Po hodině hry se málem Sassuolo dočkalo srovnání. Nechybělo mu mnoho, protože po centru ze strany hlavičkoval záložník Missiroli jen do břevna! José María Callejón pak hledal svým centrem nabíhajícího Lorenza Insigneho, který ale jeho úmysl nepochopil. S postupem času ale tempo opadalo a Neapol přestávala hrát.

A to se jí nevyplatilo. S balonem utíkal po straně do otevřené obrany Neapole Marcello Gazzola, který svým centrem našel útočníka Grégoireho Defrela. Ten si ukázal, kam má míč dostat, a z voleje jej napálil mimo dosah brankáře Pepeho Reiny - 1:1. Neapol tak přišla o další body, třebaže po většinu utkání tahala za silnější konec.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele