19. kolo
07.01.2017 20:45 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Neapol otočila utkání s Dorií a bere tři body

Nechybělo málo, aby si Sampdoria odvážela z Neapole velmi dobrý výsledek. Dokonce se dostala do vedení, ale Neapol měla s velkou silou a odvahou také trochu štěstí. Nejprve srovnal Manolo Gabbiadini a v páté minutě nastavení rozhodl druhým gólem dříve nevyužívaný stoper Lorenzo Tonelli.

Utkání pod Vesuvem spělo ke svému rozzuzlení, které dost možná nebylo zase tak příhodné pro domácí barvy. Jako první se totiž prosadila Sampdoria. Respektive, gól vstřelila Neapol, ale coby vlastní gól z něj měla užitek právě hostující ekipa. Pak se ale opět prosadil nevyužívaný střelec Manolo Gabbiadini, který mimo jiné zářil právě v dresu Blucerchiati. A vše pak dokonal dříve "postradatelný" stoper Lorenzo Tonelli.

Už v šesté minutě se dopředu hrdě rozbíhal Dries Mertens, který to zkusil na branku, tu ale netrefil. Od prvních minut se v dresu Dorie na hrací plochu dostal český talent Patrik Schick, který se o pár minut později probíjel obranou Neapole. Tu však jeho sólo nezaujalo. Nutno říct, že v prvních minutách byla aktivnější Sampdoria, která se častěji snažila ohrozit branku brankáře Reiny.

Po třiceti minutách se radovali ti fanoušci, kterým šéfuje majitel Dorie Massimo Ferrero. V podstatě udělal veškerou práci český talent Patrik Schick, který se uvolnil na pravém křídle, prošel do vápna, byl hodně z úhlu, takže jen nastřelil míč před branku. Tam si jej do vlastní brány srazil obránce Elseid Hysaj - 1:0 pro Dorii.

Jinak ale první poločas moc nezaujal. Uzavřela jej střela Jorginha zpoza vápna, která však byla zablokována. Do druhé půle nastoupila evidentně jiná Neapol. Hladovější, rychlejší a dravější. Lorenzo Insigne si pohrál s prvním protihráčem a ačkoli jeho pokus srazila obrana Dorie, přece jen se k míči dostal Dries Mertens. Ten však pálil před brankářem Puggionim nad bránu!

Doria se dále snažila, ale střelu Patrika Schicka srázil obránce Neapole Elseid Hysaj na roh. Pak si hosté všechno zkomplikovali. Obránce Matias Silvestre už měl jednu žlutou kartu a přesto šel po míči dost neobratně. Skoro to až vypadalo, že při pokusu o odkop brankáře Reinu fauloval. Viděl tedy červenou kartu a musel opustit hřiště, čímž určitě svým kolegům neudělal radost.

A Neapol se chopila své šance. Jako první vyzkoušel pozornost brankáře puggioniho Belgičan Dries Mertens, ale pálil mimo. Tomu následně chyběl krok k tomu, aby doklepl míč od prázdné brány, ale nestalo se tak. Bylo zapotřebí drama. Patnáct minut před koncem utkání José Callejón šikovně vrátil z pravé strany míč před branku, kde byl Manolo Gabbiadini a tento hráč na odchodu srovnal stav utkání!

Pět minut před koncem utkání jej skvěle vychytal hostující brankář Puggioni, který předvedl brilantní a hlavně účinný zákrok. Ani jeho reflexy ale nestačily v nastavené minutu utkání, když už hosté zřejmě odcházeli do šaten. Alespoň myšlenkově. Do kruté reality je vrátil stoper Lorenzo Tonelli, který číhal ve vápně na průnik spoluhráče. Pak jen napálil míč do sítě a radoval se - 2:1.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
hradec

SSC 3:1 UCS

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele