17. kolo
18.12.2016 15:00 CET
5 : 3
(3:0)

Reportáž

Úchvatný Mertens Neapoli zařídil výhru nad Turínem

Dnes odpoledne se znovu potvrdilo, že když na sebe narazí dva hladové a ofenzivně smýšlející týmy, může z toho být pekelně zajímavé utkání. A znovu se potvrdila reputace Driese Mertense, který při zranění Areka Milika umí rozjet parádní show.

Kdekdo by si mohl říct, že když v jednom zápase vstřelíte tři branky, minimálně bod z toho bude vždycky. Jenže Neapol tuhle ideu rázně smetla ze stolu, protože svého soka z Turína přestřílela, ačkoli inkasovala zmiňované tři góly. Turínu tak zbyly oči pro pláč a trenér Siniša Mihajlović už slýchá opatrné řeči o krizi. Jistě, Italové si názory tvoří velmi rychle a občas věci zbytečně zveličují, ale něco na tom je.

Divákům na obou stranách se muselo zdát, že dostali všechno. Z fotbalu museli odcházet z pocitem, že byli opět svědky něčeho unikátního, něčeho výtečného. Zkrátka fotbalu se vším, co k tomu patří. Pod Vesuvem bylo horko od prvních minut a byla to celkem symbolická kulisa pro pohromu, jaká na Býky čekala. Už ve třetí minutě se k zahrávání standardní situace postavil obránce Faouzi Ghoulam a jeho pokus jen těsně neskončil v síti!

Domácí nedopřáli Turínu ani náznak oddechu a bušili do obrany Býků konstantně a nebezpečně. Vyplatilo se jim to už ve 13. minutě. Domácí rozehráli nakrátko rohový kop a José Callejón se dostal do vápna. Tam centrovaným míčem našel volného Driese Mertense, který se radoval z první branky.

O 4 minuty později se stejný hráč dostával do vápna, byl v něm postrčen a sudí neváhal s hvízdnutím. Píšťalka zazněla jasně, k exekuci penalty se postavil opět Dries Mertens a bezpečně proměnil. Kdekdo začínal tušit, že to dnes bude hodně zajímavé.

Adem Ljajić zkoušel pozornost zatím nevyzkoušeného Reiny v brance Neapoli. Jeho pokus z pětadvaceti metrů ovšem skončil vedle branky. Ve 22. minutě domácí opět trestali. První střelu Driese Mertense ještě Joe Hart vyrazil, druhá dorážka pak skončila na padajícím obránci Býků. I třetí pokus však skončil u nohou Mertensových, který už si konečně poradil a vstřelil svůj třetí gól v utkání!

O deset minut později Mertens trochu odpočíval a nechal zářit také ostatní. Míč z kopačky Lorenza Insigneho však brankář Hart výtečně vyrazil. Stejný hráč dostal balon za obranu a z dobré pozice zakončoval levačkou. Jeho pokus ovšem skončil jen na boční síti. Mertens mohl být naprosto spokojen, když s ostatními hráči odcházel do kabin. Druhý zápas po sobě a druhý hattrick.

Do druhého poločasu asi hosté nechtěli ani nastoupit, ale to by udělali chybu, protože to bylo ještě hodně zajímavé. Nejprve z voleje nepovedeně zakončoval José Maria Callejón. O chvíli později se podařilo něco konstruktivního vymyslet i Býkům. Naději pro ně vykřesal Andrea Belotti, který se po závaru ve vápně dokázal rychle zorientovat a vstřelil první branku Turína.

Dál však útočili domácí. Dries Mertens vedl akci středem hřiště a na pravé straně našel nabíhajícího Callejóna. Ten nesobecky a krásnou přihrávkou skrz vápno našel volného obránce Vláda Chirichese, který dvacet minut před koncem opět oddělil zrna od plev - 4:1. Stále však bylo o co hrát. Zdánlivě nepovedenou střelu brankář Reina na zemi neudržel a pozorný obránce Luca Rossettini skóroval!

Deset minut před koncem Hart výborně zlikvidoval šanci Marka Hamšíka, ale ten přesto slavil. Slavil čtvrtou branku excelentního Driese Mertense, který si pohrál ve vápně Turína s obránci i Hartem a krásně ho přehodil! Na drtivém skóre pak nařízená penalta po faulu na Rossettiniho změnila pramálo. Iago Falqué věděl, že si maximálně vylepší osobní statistiky.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele