6. kolo
25.09.2016 15:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

SS Lazio - Empoli FC 2:0

Lazio si bez větších potíží poradilo s Empoli, které opět nevstřelilo ani jednu branku. Mizérie toskánského celku pokračuje, dnes ji prohloubily zásahy od mladíka Keity a veterána Luliće, který v závěru pojistil výhru Biancocelesti.

Trenér Inzaghi se opět rozhodl pro stále častější rozestavení 3-5-2 a do obrany poslal hráče jako Radu, de Vrij a Wallace. Velmi silný střed tvořili Lulić, Milinković-Savić, Biglia, Parolo a Anderson. Empoli kontrovalo obvyklým rozestavením a sestavou bez překvapení. V bráně Skorupski, do zálohy se vešli Croce, J. Mauri, Tello a Saponara. O góly se měli starat Pucciarelli s Gilardinem.

Hned od první minuty bylo Lazio aktivnějším týmem. Keita si z pravé strany naběhl do středu pole, odkud po přechodu do pokutového území zakončoval. Jenže pálil těsně nad bránu. Velký problém pro Lazio znamenala devátá minuta, v níž sice římský celek neinkasoval, ale zranil se mu mozek hry a hlavní hvězda Lucas Biglia. O chvíli později málem udeřili také hosté. Pucciarelli si ve velkém vápně připravil balon a následně prudce vypálil, jenže brankář Strakosha zasáhl svědomitě.

Immobileho pokus z velkého úhlu vytěsnil Skorupski na rohový kop, po kterém se už Lazio prosadilo. Jen minutu po něm se balon ze strany dostal do držení Keity Baldého, který číhal na odražený balon ve vápně. Na nic nečekal a pohotovou ranou do protipohybu brankáře Skorupskiho poslal balon k tyči!

Neplánovaně muselo střídat také Empoli, kterému se po třiceti minutách zranil obránce Federico Barba. Pár minut před koncem první půle málem Empoli srovnalo, když se pas ze strany dostal na hlavu Alberta Gilardina. Ten ale potvrdil, že jeho forma je stejně neškodná jako u celého týmu a Strakosha neměl problémy zakročit. Mladý brankář Lazia měl plné ruce práce také po změně stran.

Dlouhý centr se totiž dostal až k Pucciarellimu, který nabíhal k pravé tyče. Následně se mu podařilo z voleje zakončit, jenže brankář toskánského Empoli se však zorientoval a jeho pokus lapil. Lazio se dostalo pod tlak Empoli, který se ale projevoval spíše územní převahou a kombinací. K nebezpečnému zakončení se tým trenéra Martusciella nedostával. Jedním z mála hráčů, kteří opravdu bojovali, byl domácí kanonýr Ciro Immobile.

Po hodině hry utíkal s balonem před sebou opět Keita Baldé, ale tentokrát pálil dělovou ránu těsně nad bránu! Na opačné straně chtěl Pucciarelli vypálit z ostrého úhlu, jenže jeho pokus protančil pokutovýmn územím bez teče. V 90. minutě Lazio bez problémů pečetilo výhru, když se centr ze strany dostal před brankáře Skorupskiho. Toho jeho obránci nebránili a nechali Senada Luliće, aby do balonu jemně trkl - 2:0 pro domácí Lazio.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0 1

Reagovat
pawelFCB

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele