24. kolo
13.02.2017 20:45 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

SS Lazio - AC Milán 1:1

Utkání na Stadio Olimpico skončilo remízou 1:1, se kterou sice bezprostředně po závěrečném hvizdu mohou být spokojení hosté, ovšem v dlouhodobějším horizontu je to ztráta pro oba. Lazio se dostalo do vedení na sklonku prvního poločasu díky Bigliově penaltě. Druhou branku však nepřidalo a konečnou dělbu bodu zařídil Suso.

Nutno podotknout, že Vincenzo Montella měl velké problémy při skládání základní sestavy, a to zejména v defenzívě, kde nescházelo jen tradiční stoperské duo Romagnoli - Paletta, ale také krajní zadáci De Sciglio, Antonelli nebo Calabria. Jeho protějšek Simone Inzaghi nasadil vesměs to nejlepší, co má k dispozici.

Více ze hry mělo od úvodního hvizdu Lazio, ale dlouho naráželo na problém jménem Gigi Donnarumma. Bigliovu nepříjemnou ránu dokázal vyrazit a poradil si i s bezprostřední dorážkou Cira Immobileho. O chvíli později byl Immobile znovu vidět, tentokrát v náběhu mezi dvěma stopery hlavičkoval těsně vedle. Skóre zápasu se neměnilo ani po půlhodině hry, kdy se domácí ocitli v dalších velkých příležitostí. Znovu selhal Immobile a Hoedt z malého vápna trefil jen Donnarummu. Už se zdálo, že oba celky zamíří do šaten za nerozhodného stavu, když si v šestnáctce píchl balón od nohy Immobile a Donnarumma jej fauloval. Mladý brankář sice protestoval, ale penalta byla odpískána správně. Odpovědnost na sebe vzal Lucas Biglia a uspěl.

Ve druhém poločase měli Biancocelesti celou řadu šancí zápas druhou, případně třetí brankou ukončit. Například Felipe Anderson jen těsně minul pravý horní roh branky a Immobile jako poněkolikáté tutovku zazdil, jeho obstřel Donnarumma vystihl. Milán toho směrem dopředu moc nepředvedl, za zmínku stál snad jen pokus Deulofeua, se kterým si Strakosha poradil.

Lazio nakonec hrubě doplatilo na neproměňování šancí a Milánu stačila jedna povedená individuální akce Susa, aby vyrovnal na 1:1. Až závěrečné minuty patřily výhradně Milánu, který ještě vycítil možnost na zvrat, kýženou druhou branku ale vstřelit nestihl.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele