37. kolo
21.05.2017 15:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Juventus porazil Crotone a slaví šestý titul

Jedno kolo před koncem a Turín je na spadnutí. Oslavy v pořadí již šestého titulu v pořadí jsou naprosto na místě a mohou být spuštěny. Domácí Juventus totiž dnes jasně porazil Crotone a na čele ho už nikdo nedožene.

Juventus cílil na Scudetto s pořadovým číslem šest a stačilo mu k tomu jediné - vyhrát dnes nad Crotone. Mohl by si dovolit i ten luxu nechat vše až do posledního kola, ale vzhledem k zaplněnému Juventus Stadium chtěl oslavovat doma. Trenér Allegri nechtěl ponechat náhodě vůbec nic a do hry vypustil od prvních minut hráče jako Buffon, Bonucci, Sandro, Pjanić, Dybala nebo Mandžukić s Higuaínem.

Crotone má výtečnou formu a v jeho podání se z utkání také stala precizní záležitost, protože nováčkovi ligy šlo o záchranu. Do hry se dostali Rosi, Rohdén, Ferrari, Tonev, Falcinelli nebo Crisetig s Barberisem. Hodně práce očekával také brankář Alex Cordaz, který je emblémem posledních dobrých výkonů Crotone.

Prvních deset minut se Juventus v podstatě jen rozehříval. Ve dvanácté minutě už ale udeřil, protože Juan Cuadrado utekl s míčem a krásným pasem hledal ve vápně Gonzala Higuaína. Ten sice na balon nedosáhl, ale na zadní tyči dostihl balon čerstvý oslavenec Mario Mandžukić! I přes stínícího obránce dokázal dostat balon do sítě a slavil.

Crotone sice hodně chtělo vstřelit gól nebo si vytvořit alespoň solidní šanci na zdramatizování, ale Juventus mu dobrou obranou nedovoloval pomýšlet na body. Mnoha akcí jsme se ale v první půli nedočkali. Po třiceti minutách pomalejšího tempa vykouzlil Paulo Dybala krásný pas na Gonzala Higuaína, jenže toho pokryl urostlý stoper Gian Marco Ferrari. Crotone muselo neplánovaně střídat, když se po srážce s Higuaínem musel odporoučet Rosi.

A nebylo to jediná bolístka v prvním poločase, protože pět minut před jeho skončením se Juventus prosadil ještě jednou. Standardní situaci si vzal na starosti Paulo Dybala a krásnou ranou zakroutil balon přesně k tyči. Brankář Cordaz neměl šanci zakročit a argentinský střelec si připsal další výjimečnou trefu - 2:0.

Juventus nehodlal ponechat nic náhodě a již ke konci prvního poločasu mnozí jeho fandové nepokrytě slavili. Ještě větší radost se jim pokoušel udělat Gonzalo Higuaín, který se v samém závěru dostal k hlavičce, byť dosti nepřesné. Krátce po změně stran se k velkému sprintu nadechl Brazilec Alex Sandro, jenže jeho průnik postrádal kvalitní zakončení.

Při chuti byl také chorvatský kanonýr Mario Mandžukić, který se dostal k hodně povedené ráně, jenže jeho projektil mířil těsně nad břevno brány, kterou statečně hájil Alex Cordaz. Pak vstřelil gól také Paulo Dybala, ale ten se pro změnu nacházel v metrovém ofsajdu. V kádru hostí se přichystal do hry žolík Simeon Nwankwo, který se ihned po svém nástupu dral do šance, ale nakonec těsně netrefil.

Juventus samozřejmě nikam nepospíchal a s vědomím, že vede o dvě branky, zvolil trochu volnější tempo. Aby bylo jasné, že Juventus už má v plánu spíše šetřit hráče a užívat si vítěznou atmosféru, do hry se dostal také stoper Andrea Barzagli, který vystřídal uhoněného Juana Cuadrada. Další trefu mohl přidat Miralem Pjanić, ke kterému se odrazil míč ve vápně. Padající záložník ale nedokázal přesně zamířit.

Juventus pomalu spěl do vytyčeného cíle, kterým bylo šesté Scudetto v pořadí. A nutno říct, že až na pár posledních klopýtnutí ligu opět ovládl. Definitivní radost na stadionu v Turíně rozpoutala třetí branka Juventusu, kterou obstaral Alex Sandro. Jeho zakončení centru od Dybaly sice nejprve vypadalo, že jej Cordaz vyrazil ještě před čárou, ale branková technologie dává za pravdu sudímu - 3:0.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2-0

Reagovat
Houfi

Čisté přání 1:1

Reagovat
Largo

3:0, přání 1:1.

Reagovat
smazaný uživatel

3:0 přání Higuain 4 goly

Reagovat
smazaný uživatel

velká gratulace

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele