13. kolo
19.11.2016 20:45 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Juventus třemi góly rozebral obranu Pescary

Pescara podle očekávání nenašla způsob, jak se ubránit jednoznačně lepšímu soupeři a na Juventus Stadium prohrála. V první půli ještě skóre nevypadalo nikterak hrozivě, neb se trefil jen Khedira. Po změně stran však náskok domácích navýšili Mandžukić a Hernanes, který před koncem definitivně zlomil jakékoli naděje hostí.

Situace Pescary začíná být hodně vážná, čehož ještě dnes využil úřadující mistr Juventus. Ten na své půdě jasně ovládl utkání proti Delfínům a od začátku nehodlal nic podcenit. Od úvodu se do hry dostali hráči jako Neto, Rugani, Bonucci, Hernanes, Asamoah, Mandžukić nebo Higuaín. Hosté vyrukovali na svého soka s Cristantem, Memushajem, Pettinarim, Caprarim nebo Zampanem s Bizzarrim.

Jako první se do šance dostával Bryan Cristante, který vypálil z rychlého protiútoku do rukavic brankáře Neta. Francesco Zampano hledal v pokutovém území domácího celku nějakého ze svých spoluhráčů, leč nikoho nenašel. První minuty byly hodně ospalé a rozhodně by nebyly dobrou reklamou na fotbal. Ani Gonzalo Higuaín se moc nepředvedl. K pořádné šanci se argentinský hráč dostal až po sedmnácti minutách, kdy si naskočil na centrovaný míč uprostřed šestnáctky soupeře a svou hlavou poslal balón jen pár čísel vedle tyčky!

Pak musel trenér Allegri sáhnout do zásob, protože se mu zranil obránce Stephan Lichtsteiner, takže do hry musel Juan Cuadrado. K povedené akci se odhodlal obránce Alex Sandro, jenže jeho krásný centr nikoho neoslovil. Co se nepovedlo jemu, povedlo se o pár minut později Mariovi Mandzukićovi. Chorvatský snajpr našel ve vápně volnějšího záložníka Samiho Khediru a ten se nemýlil, třeba že to měl na dlouhou nohu!

Hernanes pak přiťukával míč v pokutovém území ještě volnému Gonzalu Higuaínovi, kterého ale zastavil pozorný obránce Campagnaro. Právě ten se do druhé půle už nedostal a byl nahrazen Vitturinim. Do akcí Juventusu se stále častěji zapojovali i krajní obránci. Daniele Rugani se snažil projít s míčem po pravé straně, jenže Dario Župarić jej přejít nenechal. Krátce poté dostal malý prostor Argentinec Gonzalo Higuaín, jenže jeho technický pokus skončil na tyči!

Ani další jeho narážečka s kolegou Mandzukićem nevedla k zajímavé akci, třebaže se slibně rozvíjela. Po hodině hry domácí favorit navýšil své vedení. Centrovaný míč zasahoval hlavou aktivní Sami Khedira a jeho pokus by zřejmě brankář Albano Bizzarri měl, jenže do střely se vložil Mario Mandzukić a na jeho teč nohou už Bizzarri zareagovat nedokázal nijak - 2:0 pro Starou dámu!

Do hry se v dresu hosté dostal i někdejší hráč Juventusu Simone Pepe, ale skóre ve prospěch svého nového týmu změnit nedokázal. Dvacet minut před koncem se k ráně z třiceti metrů dostal zkušený Brazilec Hernanes, který napřáhl k parádní ráně! Ta zapadla přesně k tyči a brankář Bizzarri neměl nárok! Utkání bylo rozhodnuto, ale do jeho konce ještě hráčům hostí zbýval nějaký čas.

Střela Gonzala Higuaína z hranice šestnáctky byla sražena obranou hostí na rohový kop. Pár minut slávy dostal na starost také mladý útočník Moise Kean, který je velkým talentem Juventusu. Juventus dohrával utkání ve svém stylu hodně profesorsky a to se mu málem vymstilo. Zkušený bek Patrice Evra musel nakonec po rychlé akci vykopávat míč z brankové čáry! Skóre se ale už nezměnilo.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.com, goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele