34. kolo
30.04.2017 15:00 CET
1 : 3
(1:2)

Reportáž

Sassuolo veze z Empoli tři body za tři góly

Empoli sice se Sassuolem chvíli hrálo vyrovnanou partii, ale po druhé brance naprosto odpadlo. Do konce utkání se trefil ještě veterán Alessandro Matri a poslední branku vstřelil Alfred Duncan. Rozdíl dvou branek už Empoli ani před domácím publikem smazat nedokázalo.

Na straně domácích od začátku utkání nastoupili hráči jako Mame Thiam, Rade Krunić, Manuel Pucciarelli nebo Omar El Kaddouri. Hosté oslabeni o Defrela s Pellegrinim zase vsadili na Berardiho, Matriho a mladíka Ricciho.

V sedmé minutě vyrobili domácí obrovskou hrubici, když Laurini naprosto zbytečně nahrával dozadu, jenže neviděl rozeběhnutého Berardiho. Ten si to s balonem u nohy namířil na brankáře Skorupského, který ale trpělivě počkal do poslední chvíle a jeho akci zneškodnil. A nejen to, ale ihned se postavil zpět na nohy a vyrazil nad bránu také dorážku Sensiho!

Na druhé straně musel do akce také brankář Consigli, kterého vylekala rána Thiama. V 19. minutě už se skóre měnilo. A ve prospěch hostí. Rohový kop se na zadní tyči dostal k Matrimu, jenže hlavou vrátil balon do ohně. Nehlídaný obránce Federico Peluso hrudí dostal balon do sítě a slavil.

O pouhé čtyři minuty později se dařilo také Empoli, protože Federico Ricci trefil ve vlastním vápně při pokusu bránit balon rukou a sudí Doveri pískal penaltu. K ní se postavil zkušený střelec Manuel Pucciarelli a nedal Consiglimu šanci - 1:1.

Deset minut před koncem první půle se ale Sassuolo opět ujalo vedení. A zcela zaslouženě, protože domácí Empoli přehrávalo. Domenico Berardi totiž ve vápně po rychlém kontru Neroverdi našel zkušenějšího kolegu Matriho, který bez větších potíží překonal branáře Skorupského a Sassuolo vedlo.

Druhý poločas měl podobně loudavou náladu, kterou svou střelou nevyrušil ani útočník Ricci. Podobně se s tím ale nepáral Alfred Duncan, který měl možnost vypálit. Takže vystřelil zpoza vápna a dobře udělal, protože brankář Skorupski na míč u tyče nedosáhl - 3:1.

Tím Duncan v podstatě ukončil jakékoli sny Empoli. Spolupráce mezi Krunićem a Pucciarellim ke gólu po ráně druhého jmenovaného nevedla. Ne že by se domácí nesnažili. Barba pálil mimo, Pucciarelli pak byl vychytán Consiglim. Zkušený brankář byl rozdílovým hráčem Sassuola, protože v závěru vychytal také Kruniće!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele