12. kolo
06.11.2016 15:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Città di Palermo - AC Milán 1:2

AC Milán zvítězil na Palermu 2:1 a minimálně do večera se posouvá na druhé místo za Juventus. Rossoneri nesehráli bůhvíjak povedené utkání. První branku jim svojí chybou nabídl Posavec a tu druhou vsítili až v závěru, po domácím vyrovnání. Hrdinou okamžiku byl střídající Gianluca Lapadula.

Palermo sehrálo s Milánem vyrovnanou partii, možná mělo i navrch, jenže ho srazila individuální chyba vlastního brankáře. Už po čtvrthodině hry neudržel Posavec balón, ten mu vyklouzl a dorážející Suso otevřel skóre utkání! O chvíli později zkusil využít Posavecovi rozladěnosti Kucka, ale brankář Sicilanů si tentokrát poradil. Následně bylo více živo před Donnarummou. Ten musel vytáhnout střelu Néstorovskiho a i v dalších úsecích hry byl velice pozorný.

První poločas na stadionu Renza Barbery toho zas tolik neukázal. Do druhého dějství vstoupili aktivněji domácí a Donnarumma musel opět likvidovat dalekonosné pokusy. Kouč Roberto De Zerbi se pokusil zvýšit tlak hned dvojím střídáním, kdy v 57.minutě poslal na hřiště Lo Fasa a zkušeného Diamantiho. Krátce na to sáhl k prvnímu střídání i Montella, který se rozhodl stáhnout Maria Pašaliče a nahradil jej další novou tváří Mati Férnandezem.

Milánu jakoby jednobrankový náskok vyhovoval a ten se vůbec nesnažil o navýšení výsledku. Navíc v 71.minutě se domácím povedla pěkná akce, na jejímž konci byl Ilja Néstorovski, který přesnou přízemní ranou překonal Donnarummu a srovnal na 1:1. Vzápětí mohl vrátit vedení na stranu AC Suso, ale jeho ránu konečky prstů vyrazil Posavec. V 79.minutě se povedlo Montellovi skvělé střídání, když stáhl nevýrazného Baccu a nahradil jej Lapadulou. Tomu stačilo jen tři minuty pobytu na trávníku, aby prodloužil Susovu střelu patou rovnou do sítě. Zbytek zápasu se nesl v duchu hostujícího zdržování. Milánští kouskovali hru co to šlo a výsledek nakonec dotáhli do zdárného konce. Využili tak remízy Neapole a Lazia a minimálně do večera se posouvají na druhé místo za vedoucí Juventus.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Eldarion

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0-1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele