25. kolo
19.02.2017 15:00 CET
1 : 3
(0:2)

Reportáž

Chievo Verona - SSC Neapol 1:3

Neapol dala zapomenout na porážku v Madridu a v Serii A pokračuje na vítězné vlně. Základy vítězství na stadionu Bentegodi položili Parthenopei už v prvním poločase brankami Insigneho a Hamšíka. Ve druhé půli pak zvyšoval na rozdíl tří branek Zielinski a domácí už stačili jen snížit, trefil se Meggironi.

Dle očekávání měla balón na svých kopačkách převážně Neapol, která svůj tlak postupně stupňovala. Jorginhův volný přímý kop skončil těsně vedle. Na druhé straně zase zastavil ojedinělý pokus Chieva (přízemní střela Ingleseho) Reina.

Ve 31.minutě se konečně prolomily ledy. Insigne si ve vápně navedl balón na střelu a jeho technický pokus zaplul do sítě. Vstřelená branka hosty ještě více nabudila a za chvíli bylo před Sorrentinem znovu živo, a co víc, přišel další gól. Naprosté nedůraznosti v defenzívě využil presující Allan, z jehož práce vytěžil maximum Marek Hamšík. Neapol si tak po prvním poločase vytvořila pohodlný dvoubrankový náskok, který ve druhém poločase ještě navýšila.

Chievo sice připravilo o přestávce střídání, ale bylo to houby platné. Hrála hlavně Neapol a v 58.minutě už to bylo 3:0 pro hosty. Insigne rychle přenesl hru na Zielinskiho, jenž si zpracoval balón a přesně po zemi vypálil. Tříbrankový náskok shledali Parthenopei jako dostatečný a v další fázi zápasu ubrali plyn, což ve svém důsledku vedlo ke korigaci ze strany domácích. De Guzman vyslal po vzoru Pirla skvělým pasem Riccarda Meggioriniho, který zamířil do černého. Fly Donkeys následně ožili

Meggiorini se dostal k dorážce a radost mu na brankové čáře překazil Maksimovič, ten se na chvíli proměnil v brankáře, neboť zhatil i dorážku De Guzmána. Slibnou příležitost si vypracoval i střídající Gakpé a na straně Neapole zase Giaccherini, ale výsledek 1:3 z pohledu domácích už se nezměnil.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele