12. kolo
06.11.2016 15:00 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Juventus veze z Verony těsnou výhru

Domácí Chievo sice statečně bojovalo o body proti jasnému favoritovi, ale na jeho straně byla jasná individuální kvalita. Juventus Turín veze z Verony tři body za těsnou výhru nad domácím Chievem, o kterou se zasloužily zásahy Maria Mandzukiće s Miralemem Pjanićem.

Juventus Turín má po dnešním odpoledni hned několik důvodů k oslavám. Kromě povedeného utkání s Chievem a výhry, kterou si v následujících řádcích přiblížíme, je to především jubilejní šestistý zápas Gianlugiho Buffon v Serii A. Jeden z kariérních vrcholů legendárního brankáře je něčím, co si zaslouží alespoň zmínku, protože nejspíš nebudu daleko od pravdy, když řeknu, že žádnému uživateli EF se to dosud nepodařilo a zřejmě ani nikdy nepodaří.

Pojďme se ale věnovat zápasu samotnému. Juventus v poslední době nepodává stoprocentní výkony. Respektive body sbírá, vyhrává, ale jeho herní projev je velmi často profesorsky odměřený, chaotický a nevýrazný. To chtěl změnit dnes odpoledne proti Chievu, jenž není snadným sokem a především v obraně odvádí často velmi dobrou práci. S úkolem překonat ji vyběhli na hrací plochu Higuaín, Mandzukić nebo Pjanić.

Tento duel měl ale také nechtěného smolaře. Stal se jím obránce Andrea Barzagli, který sice nastoupil od úvodu, ale už ve třetí minutě musel být s bolestivou grimasou v obličeji střídán. Zásah do sestavy, jedno střídání vyčerpáno a především netrpělivé čekání na verdikt ohledně délky absence. Hostující hráči se snažili, aby svým fanouškům zprostředkovali radost alespoň na opačné straně hřiště. Náběhy či akce Higauína s Mandzukićem se ale neujaly.

Z dálky pálil obránce Alex Sandro, který však neměl správně seřízená mířidla. Do první velké šance zápasu se dostal Mario Mandzukić, jenž se snaží využít absence Paula Dybaly na maximum. Po dlouhém nákupu směřoval do vápna, obhodil si v něm Spolliho a zakončoval, jenže chtělo to zamířit trochu níž! Deset minut před koncem první půle se k centru dostal Alex Sandro. Brazilský obránce se nikým neatakován dostal k centru, kterým našel Mandžukiče, ale ten nemířil přesně.

Po centru Sandra využil zaváhání obránce Higuaín, který se dostal před brankáře. Jenže Stefano Sorrentino si s jeho technickým zakončením poradil bez větších problémů. Musel mít ale vztek na své hráče, protože ti jej nechávali na holičkách až příliš často. Jediným hráčem domácích, který projevoval trochu snahy a měl dostatek kvalit na akce, byl Valter Birsa. Ani jeho dvě šance z konce poločasu se ale neujaly.

Pět minut po návratu obou jedenáctek z kabin, se zastřeloval útočník Floro Flores, jehož nechala obrana Bianconeri trestuhodně osamoceného. Pak domácí chybovali. Po rozehrávce Mussi Volanti se balon od Gobbiho dostal záhadně a hlavně zbytečně ke Cuadradovi, který zařadil vyšší rychlostní stupeň. Zkušené křídlo našlo Maria Mandzukiće, který už se postaral o první branku utkání!

Do průniku se dostal i Gonzalo Higuaín, kterému se ručně věnoval obránce Dario Dainelli. I přes jeho nátlak však Argentinec obešel brankáře Sorrentina. Střelu mu však zablokoval v poslední chvíli právě Dainelli. Hodně aktivním domácím hráčem byl Sergio Pellissier, který nejprve nezakončil přesně, ale o chvíli později jej hosté ve vápně faulovali. K penaltě se postavil právě Pellissier a obránce Lichtsteiner mohl svého faulu jedině litovat - 1:1.

Přesto se tří bodů dočkali právě hosté z Turína. Bianconeri totiž dostali patnáct minut před koncem šanci zahrávat standardní situaci a v nich je skoro nepřekonatelný mág Miralem Pjanić. Své umění ukázal také proti Chievu, když poslal míč krásně do šibenice! A protože se v samém závěru podruhé z podobné situace už neprosadil a svou rychlost nakonec neuplatnil ani Juan Cuadrado, zůstal už výsledek těsný.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele