1. kolo
23.08.2015 20:45 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Sarriho premiéra neúspěšná, Sassuolo otočilo skóre

Neapol v utkání se Sassuolem sice skvěle začala, když díky Marku Hamšíkovi vedla 1:0 už po třech minutách, ale ani to jí nestačilo na body. Po třiceti minutách se prosadil Floro Flores a pět minut před koncem rozhodl Nicola Sansone!

Domácí Sassuolo vyrukovalo na Neapol s obrannou čtveřicí v podání Vrsaljko, Cannavaro, Acerbi, Peluso, v útoku se představila nová posila jménem Gregoire Defrel. Toho podporoval talentovaný mladík Domenico Berardi, třetím do tandemu byl Antonio Floro Flores. Neapol spoléhala na schopnosti brankáře Pepeho Reiny, před nímž prostor čistili Maggio, Albiol, Chiriches a Hysaj. Snaha o ofenzívu byla svěřena především trojici Insigne, Higuaín a Mertens.

Neapol na nic nečekala a ihned se vrhla do útočení. A to se jí dařilo náramně. Argentinský šutér Gonzalo Higuaín stále patří k nejnebezpečnějším hráčům v Evropě a dokázal to i v úvodu dnešního duelu. Vběhl totiž do šestnáctky a předložil střílený centr před bránu. S ním si ještě obrana Sassuola poradila, ale na následnou a pohotovou dorážku Slováka Marka Hamšíka už nestačila. Záložník Partenopei doklouzal až k míči a pohodlně jej posunul do brány - 1:0.

Gonzalo Higuaín byl hodně aktivní a v prvních minutách dělal svým pohybem a instinktem pro náběh do vápna obraně Sassuola velké problémy. I trenér Di Francesco si několikrát oddychl, když viděl, že se jeho hráčům nakonec se všemi silami podařilo zastavit rodící se atak soupeře či nepříjemnou střelu. Brankář Consigli se dnes mnohokrát orosil a velký podíl na tom měl právě Argentinec Gonzalo Higuaín. Na opačné straně zlobil snad jen Domenico Berardi, ale s jeho pokusem si na poslední chvíli poradil obránce Elseid Hysaj.

Přesto se Sassuolu podařilo vyrovnat! Ačkoli to čekal málokdo a z tábora Neapole zřejmě vůbec nikdo, štěstí se usmálo na Antonia Flora Florese. Velkou dávku práce na jeho brance odvedl útočník Domenico Berardi, který poslal míč velmi rychle na číhajícího Flora Florese a sledoval, jak se zkušený útočník trefuje skrz Pepeho Reinu!

Domenico Berardi dnes několikrát ukázal, že na svůj věk je nejen vyzrálý, ale rovněž velmi inteligentní. Stál na začátku týmové spolupráce, stejně tak jako na jejím konci. Dobře postřehl mezeru v obraně Partenopei a hnal se k bráně, jenže narazil na skvěle zasahujícího Pepeho Reinu, který mu zkazil radost z možné branky. Do další šance se hnal Gregoire Defrel, který má v Sassuolu nahradit Simoneho Zazu. A zatím se mu to poměrně daří, minimálně pohybem na hřišti. V další skvělé šanci mu ale nepřálo štěstí.

Marek Hamšík se snažil o skórování také hned po změně stran, ale to už mu tolik nešlo. Aktivně si naběhl před bránu a vybojoval rohový kop, z něhož však Neapol neudeřila. Později se do vápna Sassuola vehnal Dries Mertens, který oplývá rychlostí i solidní technikou, ale štěstí na své straně neměl. Právě technickou vyspělost potvrdil belgický univerzál i po hodině hry, kdysi stoupl k zahrávání přímého volného kopu. Pálil ale těsně mimo tři tyče! Neapol střídala Gonzala Higuaína, kterého nahradil Manolo Gabbiadini. Ze hřiště odešel také unavený Domenico Berardi, jehož nahradil Matteo Politano.

Hodně aktivní byl Dries Mertens, který se nejprve snažil dostat k vápnu, poté upadl a mohl kopat přímý volný kop. Mertens však zklamal a poslal míč hodně mimo. Ze hřiště odešel i domácí hrdina Antonio Floro Flores, jehož místo zaujal Sansone. Na opačné straně hřiště nevyšla Neapoli spolupráce mezi Mertensem a Gabbiadinim. Mertens následně dohrál a vystřídal jej José Maria Callejón.

Osm minut před koncem přišel na hřiště Diego Falcinelli a ihned se zapojil. Našel totiž po náběhu do volného prostoru na zadní tyči číhajícího Nicolu Sansoneho, který už dopravil míč do sítě a rozjásal ochozy!

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, goal.com, onlajny.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
LidoOP

2:3

Reagovat
KingMaster13

1:2 od Neapole nevím co čekat, velká neznámá jediná posila odchod Beníteze

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

3:4

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele