20. kolo
16.01.2016 20:45 CET
3 : 1
(2:1)

Reportáž

SSC Neapol - US Sassuolo 3:1

Neapol zvítězila v důležitém domácím utkání nad Sassuolem 3:1 a pojistila si vedoucí pozici. Utkání se sice z pohledu Parthenopei nevyvíjelo dobře, neboť už ve třetí minutě proměnil penaltu Falcinelli, ale pak už stříleli jen hráči domácích, jmenovitě Callejón a dvougólový Higuaín.

Argentinský střelec v zápase zaznamenal už dvacátou branku v sezoně a neohroženě kraluje tabulce nejlepších střelců, druhý Éder ze Sampdorie na něj ztrácí propastných devět zásahů.

Ale pojďmě k samotnému zápasu. Sassuolo dokázalo v úvodu sezony Neapol porazit a skvěle vykročilo i do tohoto utkání. Sansone si uvnitř šestnáctky vybojoval faul a sudí hned z kraje zápasu odpískal pokutový kop. Ty mívá na starosti Domenico Berardi, ale pro jeho absenci se k míči postavil Diego Falcinelli a bez problému překonal brankáře Reinu - 1:0 pro Sassuolo. Neapol okamžitě zařadila vyšší obrátky a zastřelovat se začínal Gonzalo Higuaín. Jeho šance z 10.minuty skončila vysoko nad. Neapol se dočkala v 19.minutě. Lorenzo Insigne poslal do malého vápna centr a Callejón ho tečí dostal za Consigliho záda - 1:1.

Sassuolo rozhodně nechtělo jen bránit a po půlhodině hry vystrčil růžky Politano, skvěle proti němu zasáhl Reina. Tlak Parthenopei se začal před koncem poločasu stupňovat a nakonec vygradoval ve vedoucí branku. Hamšík našel na malém vápně Higuaína a ten neměl sebemenší problém dopravit balón do sítě. Tímto okamžikem převzali domácí veškeré otěže zápasu.

Neapol se na začátku druhého poločasu snažila co nejrychleji rozhodnout a Gonzalo Higuaín k tomu měl několikrát velmi blízko. Obrana Neroverdi ale odolávala a odolávala a Sassuolo bylo díky tomu stále ve hře o body. Ve druhé minutě nastavení zaváhal golman Reina, ale hosté to potrestat nedokázali a z následující akce potřetí inkasovali. Higuaín si srovnal střelu a přesným zásahem udělal těčku za utkáním. Neapol zvítězila nad Sassuolem 3:1 a upevnila si vedoucí pozici.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1 1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele