14. kolo
30.11.2015 21:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

SSC Neapol - Inter Milán 2:1

Italská Serie A má nového lídra. Po výhře 2:1 nad Interem jde do čela Neapol. Parthenopei také pomohl výsledek Fiorentiny, která jen remizovala v Sassuolu. Hrdinou šlágru kola se stal Gonzalo Higuaín, jenž zaznamenal obě branky domácích. Interu se už v prvním poločase vykartoval obránce Yuto Nagatomo a body stály i zahozené šance v nastaveném čase.

Neapol měla před důležitým utkáním skvělou formu a i když na tom nebyl Inter nijak hůře, favoritem byla ona. Bouřlivé prostředí San Paolo poprvé vybuchlo v radost ve druhé minutě utkání. Callejón v obležení šikovně prostrčil balón na Higuaína, který povedenou ranou překonal Handanoviče - 1:0 pro Neapol. Pro domácí to byl parádní start do utkání a Neapol byla i nadále aktivnější. Šance se ale příliš nerodily. Ve 44. minutě byl za skluz na Allana potrestán druhou žlutou kartou Yuto Nagatomo a hosté museli dohrávat v oslabení. Nutno podotknout, že od japonského zadáka to bylo velmi nezodpovědné, s jednou žlutou kartou na kontě jít do takové skluzu bylo velké riziko.

Proti skvělé Neapoli to měl Inter v oslabení velmi složité a jeho šance na bodový zisk ještě více poklesly po hodině hry. Gonzalo Higuaín předvedl své sprinterské schopnosti, pláchl dvěma obráncům Nerazzurri a přesným zakončením zvýšil na 2:0. Interu se ale záhy podařilo snížit. Adem Ljajič poslal svůj pokus na milimetr přesně k tyči a hosté se ještě pokoušeli o vyrovnání.

Neapol si možná věci až příliš komplikovala a místo toho, aby oslabeného soupeře dorazila, si zahrávala s konečným výsledkem. V nastaveném čase totiž měla neuvěřitelné štěstí. Ve 4. minutě nastaveného času nejprve orazítkoval tyč Jovetič a hned po něm i Miranda, jehož zakončení vytěsnil na brankovou konstrukci fantasticky Reina. Inter měl nakonec velkou smůlu a z Neapole odjíždí bez bodu.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
Houfi

2-0

Reagovat
smazaný uživatel

2:2 (popř. 1:2), 02

INTER

Reagovat
arsavin

0:1.

Reagovat
smazaný uživatel

šak táto SA to sa nedá už pozerať a to hrá 1 s 2, v nemecku úroveň druhej ligy 1 s 2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele