10. kolo
28.10.2015 20:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Neapol pokračuje v krasojízdě. Odneslo to Palermo

Neapol znovu potvrzuje, že to s útokem na první místo myslí hodně vážně. Dnes večer si poradila s Palermem, když se trefili Gonzalo Higuaín a Dries Mertens, jenž zakončil povedené utkání.

Neapol doma uvítala Palermo a chtěla zareagovat na výhru Interu Milán, aby se přiblížila prvnímu místu. Dnes proto trenér Maurizio Sarri poslal na hřiště poměrně ofenzivní sestavu, ve které byli Insigne, Higuaín, Hamšík i Callejón. Před brankářem Reinou čistili prostor borci jako Ghoulam, Chiriches nebo Albiol. Palermo dalo důvěru Rigonimu, Marescovi, Hiljemarkovi a Rispolimu v záloze, o ofenzívu se staralo především duo Gilardino a Vazquez.

První minuty se oba soupeři spíše seznamovali a do ničeho se výrazně nehrnuli. Hamšík poprvé vážněji střílel, ale napálil jen dobře postaveného záložníka Hiljemarka. Centr od Jorginha adresovaný Higuaínovi v síti neskončil. Právě mladý tvůrce hry Jorginho se následně dostal k odraženému míči a vůbec si nevedl špatně, protože svůj přízemní pokus poslal jen těsně vedle tyče! Neapol se ale opět snažila tvořit hru, zatímco Palermo spíše čekalo, s čím domácí přijdou.

Dalším častým střelcem zápasu byl na straně hostí Franco Vazquez, který pokoušel štěstěnu snad ze všech pozic, jenže bez výsledku. Postupem času začala Neapol určovat tempo hry i její obraz, takže Palermo se dostávalo pod stále větší tlak. Z levé strany se rozhodl pro střelu Lorenzo Insigne a nastřelil jen tyč! Varování hostům nestačilo a o necelou minutu později už brankář Stefano Sorrentino tahal míč ze své svatyně. Ve formě hrající neapolský střelec numero uno Gonzalo Higuaín totiž míč poslal krásně k tyči a Partenopei vedli těsně před koncem první půle o gól!

Ještě před odchodem do kabin se argentinský šutér málem prosadil znovu, když z otočky pálil jen do připraveného brankáře Sorrentina. Pět minut po příchodů obou týmů ze šaten se pokoušel prosadit Gonzalo Higuaín, kterého našel skvělým pasem Marek Hamšík. Jenže argentinský střelec nemířil tentokrát vůbec přesně. Brankář Stefano Sorrentino se musel hodně zapotit poté, co se za jeho zády nejprve ozvala tyč po Higuaínově projekci, zatímco dorážku netrefil křídelník José Maria Callejón.

Pak se docela dlouho oba týmy hledaly a tempo utkání polevilo. Po několika střídáních na obou stranách se hráči aktivní hře začali věnovat až dvacet minut před koncem. Festival nastřelených tyčí pokračoval díky střele Driese Mertense, který v této fázi utkání opět napálil tyč! O pět minut později se belgický šikula ale přeci jen dočkal svého gólu. S míčem u nohy a hlavou zdviženou protančil do pokutového území a vypálil ránu k tyči, na níž Sorrentino nedosáhl. Dvougólové vedení Neapoli stačilo a do konce utkání už jej uhlídala. Nyní je druhá, zatímco Rosanero jsou na 13. místě.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1 4:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0 Potvrdime skvelu formu a zaroven to, ze tohtorocna Neapol nemieni stracat body v takychto zapasoch narozdiel od minulych sezon !!! Forza Napoli !!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele