23. kolo
03.02.2016 20:45 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

Lazio doma dostalo od Neapole dvě branky

Lazio nakonec doma nestačilo na suverénní Neapol, která dokázala vyhrát a z Věčného města si odváží tři body. Postarali se o ně Gonzalo Higuaín a José Maria Callejón.

Neapol cestovala do Věčného města, aby se postavila domácímu Laziu a aby se pokusila odrazit útok Juventusu Turín. Dnes mohla využít především fakt, že nastupuje v plné zbroji. Dočkali jsme se hráčů jako Hamšík, Jorginho, Callejón, Insigne a samozřejmě i Gonzalo Higuaín. Brankáře Reinu kryli Albiol, Koulibaly, Strinić a Maggio, který se vrátil do sestavy.

Lazio prožívá náročné chvíle a jako by toho nemělo dost, strašila jej forma soupeře. Navíc se musel trenér Stefano Pioli vypořádat s náročnými podmínkami, neb neměl ani zdaleka to nejsilnější k dispozici. Do útoku se postavil německý veterán Miroslav Klose, kterého podporovali Candreva, Lulić a Felipe Anderson. Střed zálohy nevzbuzoval moc nadějí, protože jej tvořilo duo Parolo-Onazi.

Neapol se samozřejmě od prvních minut zakousla do svého soka a po prvním rohovém kopu se do zakončení dral David López. Nakonec se však Lazio ubránilo. První velká šance nastala po sedmi minutách a na svědomí ji měla Neapol. Těsně za vápnem se ke střele dostal Gonzalo Higuaín, nejlepší střelec Serie A. Jenže brankář Federico Marchetti byl včas na místě a jeho ránu chytil. Lazio útočilo především kombinační hrou, na kterou však Neapol uměla dobře reagovat. Kloseho přistrčení ve vápně na Antonia Candrevu sice prošlo, jenže Candreva pálil do nejbližšího obránce.

Po dvaceti minutách se opět blýskl střelec Gonzalo Higuaín, který ještě našel perfektním centrem Josého Callejóna. K němu se ale včas stáhl obránce Konko a celou akci překazil. Ani Konko už ale nepomohl o chvíli později, kdy se Partenopei dostali do zaslouženého vedení. Vše začalo u mistra Hamšíka, který našel skvělým pasem nabíhajícího Josého Callejóna. Zkušený útočník vrátil míč do druhé vlny pod sebe a Gonzalo Higuaín potvrdil svou reputaci nelítostného zabijáka!

Pokud si ale Lazio myslelo, že se Neapol uspokojí s vedením o jednu branku, jen minutu po prvním gólu znovu inkasovalo! Infarktová dvouminutovka pokračovala akcí Lorenza Insigneho, který krásným pasem našel Josého Callejóna. Ten už se tentokrát soustředil jen na zakončení a krásným lobem překonal brankáře Marchettiho!

Jako by Neapoli pohodlné skóre stačilo, zatáhla se do středu pole a její akce již nebyly tak prudké. Lazio by mělo zřejmě vyměnit celý zdravotnický ansámbl, protože k množství zranění se dnes přidal další hráč. A to hráč poměrně klíčový, neboť svalové problémy si způsobil Antonio Candreva a na jeho místo se dostal na trávník mladík Keita. Byli to ale opět hosté, kdo útočil. José Callejón si udělal dostatek prostoru a skvělým centrem hledal Higuaína. Před ním však včas vystartoval Federico Marchetti a míč lapil do náruče.

Do druhého poločasu muselo Lazio hodně přidat, pokud chtělo nějaké body. Zároveň ale nesmělo ztratit ze zřetele nebezpečné hráče Neapole, kterými byli zejména Lorenzo Insigne s Gonzalem Higuaínem. Pozadu nezůstal ani José Callejón, který si zabíhal za obranu a pokoušel se vypálit, jenže neúspěšně. Lazio se nevzdalo a centr Wesleyho Hoedta byl hodně povedený. Navíc se snesl k hlavě obránce Konka, který však mířil hlavou těsně vedle brány Pepeho Reiny!

K tradičnímu střídání sáhl trenér Maurizio Sarri, který nahradil Lorenza Insigneho Driesem Mertensem. Pak se do šance dostal Miroslav Klose, kterého vyslal za obranu Keita. Lob německého veterána však skončil vysoko nad brankou!

Neapol nechtěla svého kanonýra Higuaína úplně vyřídit, takže na posledních dvacet minut dorazil Manolo Gabbiadini. Neapol se ve Věčném městě dočkala také nepříjemného incidentu, když sudí uznal, že diváci pokřikovali rasistická hesla směrem ke Koulibalymu až příliš a utkání na chvíli přerušil. Dvě minuty před koncem se na hrací ploše objevil Filip Djorjević, který nahradil nevýrazného Felipeho Andersona. Snaha o změnu skóre už ale byla jen zbožným přáním.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2 0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele