21. kolo
24.01.2016 15:00 CET
4 : 1
(0:1)

Reportáž

Lazio vrátilo Chievu debakl

Lazio chtělo svému soupeři vrátit debakl, který mu Chievo připravilo v prvním vzájemném duelu této sezony. A to se domácímu celku povedlo skvěle, protože ve vypjatém utkání římský celek nasázel tomu veronskému čtyři branky!

Před brankářem Berishou operovala čtveřice Konko, Biševac, Radu, Lulić, do útoku se postavili Candreva, Djordjević a Keita. Chievo vsadilo na záložníky Pinziho, Radovanoviće a Castro s Birsou, zatímco do útoku nastoupila dvojice Inglese a Paloschi.

A utkání začalo hodně svižně, i když pro domácí fandy ne moc příjemně. Už v páté minutě se totiž Chievo dostalo do vedení. Na dlouhý centr si naběhl před bránu Lazia nehlídaný Boštjan Cesar, který hlavou poslal míč za bezmocného brankáře Berishu a Chievo k překvapení mnohých vedlo na půdě favorizovaného Lazia!

Brankář Albano Bizzarri neměl moc práce, alespoň v úvodu ne. Prověřil jej snad jen mladý rychlík Keita Balde, který solidně vypálil. Minimálně první půlhodinka ale v tempu zklamala a domácí hráči se po inkasované brance moc nepředvedli. Až pět minut před koncem první půle se rána Keity dostala k Parolovi, který míč šikovně tečoval. Tím sice způsobil Bizzarrimu velké problémy, ale zkušený brankář si nakonec poradil skvěle.

Trenér Stefano Pioli rozhodně nemohl být spokojen s tím, co viděl, na což reagoval střídáním Matriho. A výsledek se okamžitě dostavil. Hned o minutu později totiž Boštjan Cesar dostal druhou žlutou kartu v utkání, takže Chievo hrálo v oslabení. A to mu moc nešlo. Po hodině hry Gobbi podťal Antonia Candrevu a římský celek kopal penaltu. K ní se postavil sám faulovaný a míč poslal prudkou ranou k tyči.

V tom momentu se hra Chieva začala hroutit. Po rohovém kopu se k míči za vápnem dostal mladík Danilo Cataldi, který nic nevymýšlel a krásnou ranou poslal Lazio do vedení! Jen o chvíli později Antonio Candreva převzal míč na hraně ofsajdu a propálil z úhlu všechno před sebou, takže se domácí mohli radovat!

Penaltu zahrávali také hosté, protože za faul dostal červenou kartu Stefan Radu. Jenže Alberto Paloschi tentokrát pověst střelce nenaplnil a brankář Etrit Berisha jeho pokus skvěle zlikvidoval! V nastaveném čase mohl další branku přidat brazilský talent Felipe Anderson, který však zazvonil na vzdálenější tyč!

Poslední gól tak měl na svědomí mladík Keita Balde, který byl na konci pohledné a hodně rychlé akce Lazia. Brankář Berisha hodně rychle rozehrál, pak se balon dostal až před bránu Chieva a na citlivý oblouček za obranu si naběhl právě Keita. Hlavičkoval do téměř odkryté brány - 4:1 pro domácí. Lazio je nyní na 9. příčce a jeho hon na evropské poháry pokračuje. Chievo se naopak dostává do středu tabulky.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0 1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

5:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele