25. kolo
13.02.2016 20:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Juventus těsně vyhrál nad Neapolí

Lídr nezvládl tlak a Stará dáma se vrací na první místo! Juventus Turín doma dokázal vyhrát nad Neapolí a díky tečované ráně od Simoneho Zazy bere tři body v ostře sledovaném utkání o čelo tabulky.

Turín se stal opět na chvíli centrem dění. Pulsující tempo zažil proto, že na návštěvu přijela první Neapol, která slovy brankáře Reiny vyhlížela vítězství pro své fanoušky. To by ji s trochou nadsázky dostalo do trháku a naznačilo, jakým směrem se budou budoucí dny a týdny ubírat. Ostře sledovaný duel měl hodně náboje a skvělou atmosféru.

Juventus nehodlal nic podcenit a vyslal na hřiště to nejlepší, co bylo v kondici a mohlo Neapol porazit. Před brankářem Buffonem stáli Lichtsteiner, Bonucci, Barzagli a Evra, do útoku Juventusu se postavila dvojice Dybala a Morata. Zvláště Dybala chtěl přidat na svůj účet pár branek, protože jeho vyzyvatelem nebyl nikdo jiný než Gonzalo Higuaín.

Právě argentinská modla straší většinu obran v Evropě a zvláště v Itálii, kde to někdejšímu hráči Realu Madrid střílí skvěle. Dnes jej podporovali Callejón a Insigne, "obvyklí podezřelí" ze smrtících akcí. Před brankářem Pepem Reinou se pohybovali Hysaj, Koulibaly, Albiol a Ghoulam, svůj part měl odehrát také Slovák Marek Hamšík coby kapitán.

Od prvních minut bylo znát, kdo je na triunách pánem. Zatímco každý dotek Staré dámy byl kvitován, hráči Neapole byli často vypískáni. Pokud dělal někdo obraně Partenopei problémy, pak to byl zcela jistě Juan Cuadrado. Stíhal bránit, útočit, pálit. Jednou míč vybojoval, pak sám vypálil do náruče Reiny a jindy zase ubránil Insigneho. Neapol působila v prvních momentech dost nervózně a nemohla se delší dobu dostat do svého obvyklého tempa.

Fanouškům Juventusu se na chvíli nepochybně zastavil dech, když se srazili Bonucci s Khedirou. Nakonec se však obránce Staré dámy vzpamatoval. O chvíli později měl Reina práci, když jej z volného přímého kopu vyzkoušel Paul Pogba. Postupem času se snaha Partenopei omezila na protiútoky a Juventus se usadil na polovině svého soka. Jenže nemít Lea Bonucciho, už by možná Juventus prohrával. Skvělý centr do vápna směřoval právě na Pipitu Higuaína, jenže před ním zakročil právě Bonucci.

Do druhé půle se trenér Max Allegri rozhodl pro několik změn. Nejprve stáhl unaveného a lehce zraněného Bonucciho, za něhož se dostal na hrací plochu Daniele Rugani. Dalším hráčem, který se nedočkal závěrečného hvizdu v utkání jako aktivní hráč, byl Morata. Toho nahradil nedoceněný útočník Simone Zaza.

Neapol i ve druhém poločase spoléhala spíše na rychlejší protiútoky a individuální schopnosti, zatímco domácí si pečlivě budovali půdu pod nohama. Moc aktivity jsme se nedočkali a ani po hodině hry se stav zápasu neměnil. A nezměnil se ani poté, co Paul Pogba našel ve vápně naběhnuvšího Paula Dybalu. Jenže argentinský střelec ve vápně z první přestřelil. Ve druhém poločase hra ztratila na tempu a oba celky se shodly na boji o míč.

Druhá půle značně zaostávala za pověstí střetu dvou Titánů, dvou uchazečů o titul. Evidentní byla namísto toho snaha neinkasovat a získat alespoň bod. Ke konci byl ze hry stažen Lorenzo Insigne, který dnes moc diváků neoslnil. Do hry byl vypuštěn Dries Mertens, ale také on Gonzala Higuaína coby stěžejní postavu Neapole moc nepodporoval. Neapol hrála na remízu. A to neměla dělat.

Minutu před koncem se totiž krásnou ranou prosadil střídající střelec Simone Zaza, míči za záda marně plachtícího Pepeho Reiny ještě pomohla lehká teč Ghoulama. Juventus si tak připsal patnáctou výhru v řadě a dostal se do čela o bod před Neapol.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (12)

Přidat komentář
Tuxedo

2:1

Reagovat
celeb

2:4

Reagovat
smazaný uživatel

to co si dal :D 4 goly nedaju ani vo sne :D podla mna 2: mozno 2.2

Reagovat
Houfi

1-2

Reagovat
KingMaster13

Zápas roku Tak a já věřím že tento zápas nakopne Neapol k titulu. Prvnímu od dob Maradony. Byla by to paráda a obrovsky bych to tomu městu přál. Tak hlavně ať se nám to všem líbí. 2:3 Forza Napoli. Cítím v kostech že vítězný gol dá El Capitona Hamšík . Juve hodně štěstí v LM, nejlépe kdyby jí vyhráli

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:3 0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

jednoznacne obaja daju gol..

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Hardwell

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele