34. kolo
20.04.2016 20:45 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Juventus semlel Lazio třemi góly

Juventus Turín dál kráčí za mistrovským Scudettem. Dnes večer si naprosto jasně poradil s římským Laziem a udržel čisté konto. Jeho náskok se tak navyšuje a Stará dáma zase odskakuje druhé Neapoli. O góly se postarali jedním gólem Mandžukić a dvěma zásahy Dybala.

Juventus mohl udělat další významný krok směrem ke Scudettu na vlastní půdě, kde hostil návštěvu z Věčného města. Lazio prakticky nemělo co ztratit, ale trenér Inzaghi se chtěl ukázat. Do boje domácí vyslali opět silnou sestavu, v níž našel své místo i mladík Daniele Rugani. Do útoku se opět postavil Dybala s Mandžukićem, proti někdejším spoluhráčům nastoupil při absenci Marchisia Hernanes.

Lazio zvolilo ofenzivnější taktiku s Djordjevićem, Keitou a Andersonem v útoku. Velký kus práce zřejmě čekal ale především poslepovanou obranu hostí, do níž kromě brankáře Marchettiho patřili Patric,Hoedt, Gentiletti a Lulić. Suma sumárum žádné jméno, které by mělo útoku Juventusu dodávat respekt.

Juventus se rozhodně nikam nehnal a v prvních fázích zápasu působil spíš klidným až opatrným dojmem. Poklidné tempo narušil až po patnácti minutách francouzský lídr Juventusu Paul Pogba, který pálil těsně vedle brány Federica Marchettiho. Skvělou ránu vytáhl ze svého repertoáru také Alex Sandro, který hezkým pokusem mířil jen centimetry vedle spojnice! A další velká šance Juventusu se zrodila po střele, ale ani tentokrát se rána Pogby neuchytila. Brankář Marchetti mohl míč v klidu schovat.

Lazio se do šancí nedostávalo a ani si jich moc nevytvářelo. Brankář Buffon tudíž nemusel řešit téměř nic složitého. Juventus dnes zvolil taktiku střelby a z brankáře Marchettiho udělal cvičný terč. Po ráně Samiho Khediry zakončoval také Paul Pogba, ale ani jeden z nich se z gólu radovat nemohl. To se povedlo až muži, který se projevuje spíš ostrými lokty a instinktem zabijáka.

Mario Mandžukić opět potvrdil, že má jedinečnou schopnost: být ve správný čas na tom správném místě. Razantní nahrávku od Pogby viděl včas, nastavil kopačku a Juventus vedl o jednu branku! Nutno dodat, že Laziu naprosto selhal ofsajd-systém. Římský celek už se do konce poločasu jen bránil a doufal, že vymyslí něco v poločase druhém.

Nevýrazného Marca Parola nahradil mladší a energičtější Sergej Milinković-Savić. A nebyla to jediná změna v sestavě Lazia. O dvě minuty později totiž Patric nesmyslně fauloval a dostal druhou žlutou kartu. Takže oslabil svůj celek na celý druhý poločas. To už Lazio tušilo, že dnes to na body zkrátka nebude. Potvrdil to Paulo Dybala, který se postavil k penaltě a bezpečně ji proměnil!

Vynucené střídání odnesl Felipe Anderson, kterého nahradil Dušan Basta. Cílem Lazia bylo hlavně moc neinkasovat a dohrát utkání s lídrem se ctí. Paulo Dybala se zase chtěl postarat o to, aby si vylepšil své statistiky. Jeho další rána z větší dálky ještě gól neznamenala, ale po hodině hry založil rychlý protiútok Mario Mandžukić. Od něj směřoval balon ke Khedirovi, který si nesobecky všiml Paulita Dybaly - 3:0 pro Starou dámu!

Juventus vedl pohodlným náskokem a to mu naprosto stačilo. Lazio bylo naopak velmi odevzdané a nemělo síly bojovat. Unaveného Paula Pogbu ještě vystřídal Kwadwo Asamoah, ale to bylo asi tak všechno. Stará dáma tak dál neohroženě kraluje a mistrovské Scudetto se blíží. Trenér Inzaghi má naopak na čem pracovat.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele