5. kolo
23.09.2015 20:45 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Frosinone v nastavení vybojovalo bod

Juventus nedokázal na domácí půdě porazit Frosinone, ačkoli měl celý zápas pod kontrolou. Do vedení jej dostala branka Simoneho Zazy, ale v nastaveném čase druhé půle se prosadil hostující Blanchard!

Juventus chtěl potvrdit nárůst formy i v dalším kole a měl úlohu relativně usnadněnou. Proti němu stál nováček soutěže, Frosinone. Trenér Massimiliano Allegri se rozhodl poslat do zápasu od první minuty Simoneho Zazu a Juana Cuadrada, které podporovali Pogba, Lemina a Sturaro. Osvědčená obranná linie byla vedena brankářem Netem, Bonuccim, Barzaglim a dvojicí beků Lichtsteinerem a Sandrem. Frosinone se opíralo především o výkony brankáře Lealiho, v základu nastoupili také Ciofani, Castillo nebo Chibsah se Soddimem.

Juventus se hned v prvních minutách vrhl do útočení a první střelu na bránu si připsal křídelník Juan Cuadrado, který u Staré dámy hostuje z londýnské Chelsea. Bianconeri ihned začali diktovat tempo hry a Frosninone se mu bez potíží přizpůsobilo. Juventusu zatím vycházela snaha o rychlou hru, která vyústila v rohové kopy. Ani jeden z nich ale brankáře Lealiho výrazně neohrozil. Pohotový Cuadrado si vybojoval míč a udělal s ním několik kroků, jenže byl včas zastaven obětavým Blanchardem.

Tlak Juventusu sílil a s další povedenou kombinací přispěchal francouzský talent Paul Pogba, jenž mířil těsně nad břevno! Cuadrado byl v úvodu utkání hodně aktivním hráčem a jeho další rána prosvištěla těsně vedle tyče brankáře Lealiho! Ten byl v permanenci také po akci Zazy, který kopal přes hlavu a mířil jen těsně vedle tyče! I Frosinone chtělo dát gól a když mohlo, útočilo. Po standardní situaci se ve vápně dostal míč k volnějšímu Ciofanimu, který trefil jen tyč za Netovými zády!

I Juventus trefil brankovou konstrukci, protože Pogbova hlavička trefila břevno! Kromě toho se ale první poločas příliš svižným fotbalem rozhodně nevyznačoval. Sudí Cervellera nakonec nastavil jen dvě minuty, během kterých se nic výrazného již neudálo. První poločas tedy skončil a spokojenější mohl být rozhodně ten hostující. Juventus sice tlačil, jenže jeho snaha přicházela vniveč. Do druhé půle už nastoupili dva noví hráči Staré dámy, která chtěla zlepšit svůj herní projev. Na hřišti se objevili Paulo Dybala a Giorgio Chiellini, kteří nahradili Sturara s Lichtsteinerem. Netrvalo dlouho a přítomnost Dybaly se ukázala.

Do břevna nejprve po zvýšeném tlaku pálil Zaza, který si spravil chuť o pár vteřin později. Od Cuadrada dostal Zaza skvělý míč, který poslal z první přes Lealiho! Frosinone se naopak spoléhalo především na bránění a odkopy ke středu hřiště. Přízemní rána Juana Cuadrada, který v Juventusu notně pookřál, mířila těsně vedle. Další zajímavou a nepřesnou střelou se prezentoval Soddimo, který však brankáře Neta z klidu nevyvedl. Aktivního Cuadrada posléze vychytal brankář Leali. Patnáct minut před koncem utkání se na hřiště dostal i Hernanes, kterému udělal prostor střelec jediné dosavadní branky Zaza.

Další zajímavý pokus měl na svědomí Roberto Pereyra, který však pálil těsně vedle. Ačkoli byl Juventus po celý zápas jasně lepší a hosté spoléhali především na obranu, přece se dočkali gólu! V nastaveném čase druhé půle totiž Frosinone vstřelilo branku, když se hlavičkou prosadil Leonardo Blanchard! Juventus tak nakonec doma nezvítězil a loučí se s domácími diváky jen s bodem. Pro jasného favorita je to jistě velká rána, především vzhledem k tomu, že celý zápas byl Juventus lepší.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
ED91

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele