31. kolo
02.04.2016 20:45 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Juventus si připisuje další těsnou výhru, tentokrát to odneslo Empoli

Juventus navýšil svůj náskok na druhou Neapol o další tři body, které uhrál s Empoli. Nebylo to žádné drámo a o vítězi rozhodla jediná branka, ale na to se historie bude ptát jen stěží. Oním šťastlivcem byl Mario Mandzukić.

Hostující celek si možná oddychl poté, co se dozvěděl, že soupeři k dispozici nebude Paulo Dybala. Přesto má Juventus dostatečnou kvalitu v útoku, takže dvojice Morata - Mandzukić neměla mít s Empoli problém. Do hry se od začátku dostal i mladík Daniele Rugani, který prostředí Empoli dobře zná. Startu od začátku se dočkal i Roberto Pereyra.

Hosté chtěli Juventus obrat o body a také si užít atmosféru stánku, který Stará dáma vlastní. Tu od prvních minut okusili hráči jako Tonelli, Rui, Paredes, Saponara nebo Maccarone. Všichni dobře věděli, že musí odehrát minimálně perfektní utkání, pokud chtějí pomýšlet na body. Hned od začátku jim Juventus dával hodně zabrat. Morata se po křídle prodral až do vápna, ale neuspěl. Další míč, který na něj mířil, ze vzduchu stáhl Polák Skorupski.

Empoli nebylo moc aktivní a spíše vyčkávalo na chyby, který by Juventus mohl udělat. Jednu takovou mohl potrestat Riccardo Saponara, který se ve 14. minutě dostal do zakončení. S obrovskou šancí však nenaložil vůbec dobře a přestřelil Buffonovu bránu! Na druhé straně se musel vytáhnout Lukasz Skorupski, kterého vyzkoušel hodně ostrou ranou Paul Pogba.

Po dvaceti minutách se mohlo poprvé měnit skóre a Juventus byl blízko krásné brance. Radost mu ale "pokazila" spojnice, která zastoupila Skorupskiho po ráně španělského střelce Moraty. Od té chvíle se tempo zápasu trochu uklidnilo, oba celky se přestaly škádlit a vyjma několika střel se nic nedělo. Na to se minutu před koncem první půle už nemohl dívat kanonýr Mario Mandzukić. Zkušený střelec využil brilantního pasu od Paula Pogby a i přesto, že byl natěsno bráněn, dokázal dostat balon do sítě!

Juventus skóroval v době, která je jednou z nejkritičtějších, což mu dodalo morální převahy nad toskánským celkem. Svého staršího kolegu se pokoušel napodobit také Alvaro Morata, který pět minut po návratu ze šaten pálil. Jeho akce z úhlu ale nemohla Skorupskiho překvapit. Ani trenér Allegri nebyl tak úplně spokojen s projevem svého týmu a rozhodl se reagovat. Ze hřiště stáhl unaveného Chielliniho a nahradil jej Cuadrado.

Na hřiště byl vyslán také Simone Zaza, který touží po větší herní praxi a chce si vybojovat místo v základní sestavě turínského giganta. Jeho první akcí ale byl faul na dnes dobře hrajícího Leandra Paredese. Moratovi ještě zbyly síly na sprint za míčem po dlouhém nákopu, ale to udělal také Skorupski a u balonu byl o něco málo dříve. Deset minut před koncem se Empoli zkoušelo prosadit pomocí míčové techniky a následné rány mladíka Zielińskiho, ale brankář Buffon byl opět jistý.

Na hřiště se dostal i Kwadwo Asamoah, díky němuž si mohl jít odpočinout Roberto Pereyra. Juventus se nechtěl smířit s hubeným výsledkem o jednu branku a demonstroval to nově příchozí Simone Zaza. Ten ve 4. minutě nastavení skvěle vypálil, jenže ještě lépe zareagovala jistota v bráně Empoli jménem Skorupski a skóre se již nezměnilo. Empoli tak dál prohlubuje svou mizérii a nyní je až na jedenácté příčce. Juventusu se naopak stále daří odrážet útoky Neapole.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele