12. kolo
07.11.2015 18:00 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

Hellas Verona - Bologna FC 0:2

Bologna dokázala navázat na zlepšující se výkony a porazila domácí Hellas Verona. Ten se tak ocitá v mnohem složitější situaci. Utkání rozhodl především svižný první poločas, ve kterém padly obě branky.

Bologna začíná stoupat tabulkou první italské ligy, zatímco Hellas marně čeká na vykoupení. Nyní mu patří už předposlední příčka. Do dnešního utkání nastoupili v jeho dresu hráči jako Pisano, Moras, Helander nebo Souprayen v obranné linii, v záloze pak udávali rytmus Sala a Hallfredsson, o ofenzívu se starali Pazzini s Juanitem. Hosté vyrazili na svého soka s Masinou, Rossettinim, Brienzou, Dosnahem nebo Destrem.

Hned od prvních minut se začal hrát velmi ofenzivní a pohyblivý fotbal. A to především díky hostům z Bologně, kteří začali svírat svého soka před jeho vápnem. Felsinei se dařila kombinační hra a také jejich obrana působila velmi jistým dojmem. Už v 6. minutě šla Bologna do vedení. Masina našel krásným pasem do vápna Emanuela Giaccheriniho, který povedenou trefou z voleje uklidil míč za záda brankáře Rafaela - 1:0 pro Bolognu.

Brankář Mirante na druhé straně neměl mnoho práce, vyzkoušel jej jen Juanito Gómez, který však po zemi pálil trochu moc loudavě a nepřesně. Mattia Destro dostal o chvíli později dost prostoru a toho využil parádně. Nahrál k vápnu, kam si seběhl Godfred Donsah. Ten byl sice v hodně složité pozici, ale přesto i v pádu dokázal převzít míč a prostřelit Rafaela! To už byla pro domácí velká komplikace.

Domácí byli trochu šokováni průběhem utkání, ale hned se vrhli do útoku. Emil Hallfredsson pálil trochu vedle, Pazzini se střelou dlouho otálel, takže jej o něj připravili obránci Bologně. Po třiceti minutách se k míči dostali domácí, konkrétně to byl Juanito Gómez. K němu se dostal balon, který Gómez napálil pod břevno. Jenže v tu chvíli vytáhl parádní zákrok brankář Antonio Mirante, který míč vyrazil mimo!

Druhý poločas nabídl spíše bitvu o míč a chaotické snahy domácích o vyrovnání. Hře Hellasu ale chybí nějaká výrazná postava, tvář, která by dokázala strhnout ostatní. Blíží se k tomu snad jen Emil Hallfredsson, který deset minut po změně stran pálil mimo. Hellasu nevycházely ani standardní situace, které často končily jen nepřesným pasem do vápna. Hellas ani moc často nestřílel, takže brankář Mirante s koncem utkání neměl moc práce.

Až v 90. minutě se do obrovské šance dostal střídající Brighi. Ten obdržel nahrávku od Mouniera před prázdnou bránu, jenže ani tu netrefil! Bologna je nyní na 14. místě, zatímco domácí jsou až předposlední. Do příštího kola tak má veronský tým o čem přemýšlet.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2 popř. 1:1

02

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele