37. kolo
08.05.2016 15:00 CET
0 : 1
(0:0)
Stadión:
 

Reportáž

Sassuolo zpečetilo sestup domácího Frosinone

Sassuolo dnes odpoledne vyhrálo a veze tři body z Frosinone. To smutní, protože prohra pro něj znamená sestup do druhé nejvyšší ligy. Frosinone dlouho bránilo úspěšně, jenže pět minut před koncem jeho obranu překonal Matteo Politano.

Frosinone šlo do utkání s jasným cílem - chtělo vyhrát. Do zálohy se postavili hráče jako Carlini, Sammarco, Gucher nebo Kragl. V bráně měl střelám Sassuola čelit Francesco Bardi, zatímco útok měli na starosti Ciofani a Dionisi. Trenér Di Francesco nechal sestavu nezměněnou, takže v záloze jsme se dočkali hráčů jako Pellegrini, Magnanelli nebo Duncan, zatímco do útoku se postavilo trio Berardi, Sansone a Defrel.

Ihned se začalo hrát ve vysokém tempu. Z pravé strany poslal přízemní centr Ciofani, který ve vápně skončil až u Dionisiho. Ten zakončoval, jenže brankář Consigli předvedl parádní zákrok a jeho střelu vyrazil obětavým zásahem! Po faulu na pronikajícího útočníka Defrela kopalo Sassuolo volný přímý kop, k němuž se postavil Magnanelli, kterému střela poměrně sedla, avšak mířila do středu branky.

Frosinone vědělo, že jen výhra mu pomůže udržet se v první lize, jenže jeho projev zatím nebyl moc dobrý. Naopak útočilo Sassuolo, které stále hraje o Evropu. Na levém křídle se uvolnil Peluso, který přesným centrem oslovil Berardiho, který v dost složité pozici pálil nad bránu! První půle skončila bez branek, což v podstatě nevyhovovalo ani jednomu z týmů. Především Frosinone bilo na poplach.

Do druhé půle vstoupilo aktivněji Sassuolo, které chtělo těžit z nerozehrání střídajícího brankáře Zappina. Ten už po třiceti minutách vystřídal zraněného brankáře Bardiho. Na hranici vápna se dostal k míči Sansone, který pohotově vystřelil, jenže Zappino byl na místě. Standardní situaci mělo k rozehrání také Frosinone. Postavil se k ní Oliver Kragl, jehož ránu viděl brankář Consigli na poslední chvíli. Přesto si poradil.

Po hodině hry sáhl trenér Di Francesco do sestavy svého Sassuola a poslal na hřiště útočníka Mattea Politana. Horko bylo ale na druhé straně před Consiglim. Z volného přímého kopu totiž trefil Oliver Kragl tyč a připomněl, že Frosinone má velký důvod vyhrát. Frosinone ke konci utkání pochopilo, že musí vstřelit branku, takže začalo více tlačit. Po dlouhém odkopu brankáře Zappina pálil z první Ciofani, který ale mířil těsně vedle.

Frosinone dál hrálo prim. Z levé strany přilétl do pokutového území Sassuola nebezpečný centr od Crivella. Celou situaci musel hasit pohotový Cannavaro. Dionisioho ránu před koncem zlikvidoval Consigli a opět platilo staré známé přísloví. Duncan našel v levé části vápna Berardiho, který ještě posunul míč na střídajícího Politana. Jeho zakončení pak skončilo v bráně a Frosinone zoufale sledovalo, jak se hosté radují. Jeho dobrodružství končí...

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele