8. kolo
18.10.2015 15:00 CET
2 : 0
(0:0)
Stadión:
 

Reportáž

Ederův návrat neúspěšný, Frosinone zvítězilo

Frosinone si k překvapení mnohých poradilo s janovskou Sampdorií a tým trenéra Waltera Zengy odchází poražen. Janovští hráči byli potrestáni za dvouminutový výpadek, během kterého dostali dvě branky.

Frosinone se pokoušelo zastavit Sampdorii Janov, v jejímž dresu se na stadion Matusa vrátila největší hvězda - útočník Eder. Vedle něj v dresu Dorie nastoupili Soriano, Carbonero, Moisander, Zukanović nebo Muriel. Od prvních minut jsme viděli i Antonia Cassana. Za domácí v bráně opět nastoupil mladík Nicola Leali, před nímž nastoupili Rosi, Diakité, Blanchard a Crivello. V útoku jsme se pak dočkali Dionisiho a Ciofaniho.

Sampdoria od prvních minut zlobila a dávala jasně najevo, že si přijela pro tři body. Dvakrát se do šance pokoušel dostat Eder, ale ani jednou mu to nevyšlo. V páté minutě se po akci Muriela málem měnilo skóre. Mladý zakončovatel a někdejší hráč Udinese dostal skvělý pas za obranu a následně přehazoval brankáře Lealiho, jenže jeho rána skončila na tyči! Na opačné straně hřiště se do brejku dostával Ciofani, jenže ani z jeho akce nic nebylo.

Frosinone však rozhodně nepůsobilo nějakým zakřiknutým dojmem ustrašeného nováčka bez ambic. Blucerchiati často naráželi na odpor a pevně sevřenou obranu. Pravda, několikrát museli hráči domácího týmu srazit útočníky soupeře k zemi a například Blanchard dostal žlutou kartu, ale brankář Leali stále nepovoloval. Po třiceti minutách první půle se hosté dostávali do zakončení stále častěji a Muriel opět hrozil nepříjemnou ranou. Mířil však dost mimo. Brankář Viviano v podstatě mnoho práce neměl a řešit musel jen jeden nevyzpytatelný oblouček za jeho obranu. Z něj však neudeřilo a do šaten oba týmy odcházely za bezbrankového stavu.

Frosinone drželo po příchodu ze šaten s favorizovanou Sampdorií Janov nadějnou remízu 0:0 a chtělo víc. Na začátku druhého poločasu se pustilo také do útočení a janovský celek se musel bránit. Ofenzivní akce Frosinone však trpěly nedočkavostí, unáhleným zakončením a celkově nepřesností. Brankář Viviano neměl příliš práce. Deset minut změně stran však přišel šok. Luca Paginini si totiž naskočil na vysoký míč ze strany a přesnou hlavičkou překonal brankáře Viviana!

To však zdaleka nebylo všechno. Sampdoria naprosto vypadala z tempa a nevěřícně sledovala, jak se její šance rozpadají. O pouhou minutu později se totiž z jedničky stala dvojka a Frosinone vedlo o dvě branky! Po skvělé nahrávce za obranu měl Federico Dionisi usnadněnou pozici a krásným obloučkem překonal pozdě zasahujícího brankáře Viviana! Blucerchiati zažívali šok, ze kterého se dlouho nemohli vzpamatovat.

Obrana Frosinone působila pohodovým dojmem a Sampdoria naopak nevěděla, co přesně dělat, aby dokázala alespoň vstřelit kontaktní branku! Místo Davida Ivána se na hřišti objevil ofenzivnější mladík Correa, jenže ani on neznamenal přímé ohrožení pro obranu Frosinone. Dvacet minut před koncem utkání se do střely položil Carlos Carbonero, jenže pálil mimo.

Blucerchiati se samozřejmě snažili dostat se zpět do utkání, jenže dnes jim nebylo přáno. Roberto Soriano pálil hodně mimo, další rána nesedla Ederovi. Ten se chtěl proti bývalému klubu vytáhnout, ale dnes se mu to příliš nedařilo. Doria dostávala lekci z produktivity, protože Frosinone rozhodně nebylo lepším týmem. Brankář Viviano musel řešit rovněž akci Ciofaniho, ale včas vyběhl a míč sebral.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele