18. kolo
06.01.2016 18:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Icardi rozhodl o těsné výhře Interu

Inter Milán si nakonec poradil s Empoli, které sice srdnatě bojovalo, ale na body to nestačilo. O jedinou branku se v první půli postaral Mauro Icardi.

V podvečer nás v toskánské metropoli čekal souboj dvou celků, které produkují zajímavý fotbal. Inter sice nehraje nejatraktivněji z celé ligy, ale na druhou stranu ji vede. Empoli se snaží hrát fotbal především na krásu. Dnes se o to v jeho dresu starali převážně Saponara, Paredes, Maccarone nebo Zieliński.

Inter chtěl po svátích znovu obnovit svůj nárok na mistrovské Scudetto, i když se mu proti ofenzivním celkům moc nedaří. Dnes se o místo na slunci prali zejména Brozović, Kondogbia, Perišić nebo Ljajić. V bráně opět nastoupila jistota, která jistotou Interu zřejmě ještě na pár let zůstane - Samir Handanović.

Interu chvíli trvalo, než se dostal do tempa. K prvnímu náznaku šance mu ostatně pomohla nepozornost v obraně Empoli, když jeho obránci neodvrátili míč do vápna. Ten se pak dostal k Srbu Ljajićovi, který jej předkládal Icardimu. Jenže včas zasáhl Barba. Sympatickou akci Interu a centr D'Ambrosia musela zase řešit Costa.

Po průniku zkušeného veterána Massima Maccaroneho se musel k faulu uchýlit obránce Jeison Murillo, ale nakonec z přímého volného kopu samotného Maccaroneho Samir Handanović neinkasoval. Míč jen vyrazil a o zbytek se postarali jeho obránci. Empoli se pouštělo poměrně často do přímočarého útočení pomocí rychlých kombinací a kolmic vpřed. Utkání a zákroky soupeře museli domácí hráče hodně bolet a často se ocitali na zemi.

K bráně Samira Handanoviće se ale dostávali především díky nahrávkám do druhé vlny a následné střelbě. Jako tomu bylo v případě Saponary a potom i Zielińskiho. Interu dělala problém souhra mezi obranou a útokem, protože Empoli velmi dobře napadalo hru svého soka. Po třiceti minutách musel brankář Samir Handanović rychle z brány ven, aby zastavil dlouhý pas na Pucciarelliho. Při zákroku a především pádu se pak zranil. Nakonec ale střídán být nemusel.

Do další zajímavé šance se Inter dostal především díky bojovnosti záložníka Kondogbiy, který si počínal jako tank a v pokutovém území Empoli udržel míč i proti dvěma soupeřům. Balon pak předkládal Ivanu Perišićovi, který jej ale z první napálil hodně vysoko nad! Právě ve chvíli, kdy se už asi hráči domácího Empoli viděli v šatně, přišel trest.

Ivan Perišić skvěle potáhl míč po straně k vápnu, tam si všiml nabíhajícího Maura Icardiho a kapitán hostí jemně tečoval míč do sítě! Vstřelil svůj osmý ligový gól a Inter těsně před poločasem vedl.

Do druhé půle vstoupil odvážně například Manuel Pucciarelli, který se nezdráhal a po dvou protihráčích, které obešel, vypálil. Brankáře Samira Handanoviće ale víc ohrozil Riccardo Saponara, který vystihl špatnou rozehrávku Interu a vypálil - mířil jen do slovinského brankáře. Po přiťuknutí od Saponary se do rány z úhlu položil mladý Polák Zieliński, jenže mířil mimo.

Nerazzurri opět vedli o gól, což jim bohatě stačilo. Svěřenci trenéra Manciniho proto nikam nespěchali, v klidu kombinovali a v závěrečných minutách drželi míč dost daleko od vlastní brány. Postupně se na hřiště dostali i Fredy Guarín a Stevan Jovetić, ale ani s nimi na hrací ploše nevypadala hra Interu nebezpečněji. Naopak tlačilo Empoli, které pár minut před koncem svého soka sevřelo. Jenže branku vstřelil pouze hostující tým.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2 2

INTER urvat tři body nic jiného

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Pojďme hoši 0:2 forza INTER!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele