25. kolo
13.02.2016 18:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Sassuolo veze z Verony jen bod

Chievo Verona si dokázalo po utkání s favoritem připsat na svůj účet bod. Sassuolo muselo dotahovat nepříznivé skóre, protože jako první se trefil domácí Valter Birsa. Na jeho proměněnou penaltu ale jen o minutu později odpověděl Sansone.

Sassuolo chtělo výletu do Verony využít ke třem bodům a případnému posunu v tabulce. Nasadilo poměrně ofenzivní a silnou sestavu, která čítala jména jako Vrsaljko, Berardi, Sansone nebo Acerbi. Ofenzivní řadu domácího Chieva tvořili Inglese, Birsa a Floro Flores. V obraně pak působili Frey, Spolli, Cesar a Gobbi, kteří bránili brankáře Bizzarriho.

V prvních minutách se na hřišti nic zásadního nedělo. Centr Simoneho Missiroliho z pravé strany byl sražen do zámezí, Alfred Duncan vypálil po Berardiho přihrávce z uctivé vzdálenosti hodně mimo bránu. Snad až po pětadvaceti minutách jsme se konečně dočkali něčeho alespoň trochu zajímavého. Federico Peluso totiž nedovoleně zajel do protihráče ve svém vápně a sudí Ghersini nařídil pokutový kop. K němu si vzal dlouhý rozeběh Vlater Birsa a mířil přesně!

Sotva se ale rozehrálo, už Chievo inkasovalo. Míč se dostal po straně k Nicolovi Sansonemu, který nebyl nikým napadán. A protože se mu to zdálo jako dobrý nápad, napálil míč směrem k bráně Chieva. A dobře udělal, protože balon zapadl přesně do sítě a Di Francesco na lavičce se hodně spokojeně usmíval.

Možná ale čekal od svého celku trochu více aktivity. Té se dočkali spíše fanoušci Chieva, protože Sassuolo přestalo být tak dravé. Do útoku se podíval i Mpoku, který vystřídal zraněného Flora Florese. Pět minut před koncem první půle se do šance dostal právě Mpoku, jehož pokus k bližší tyči ale Andrea Consigli lapil. Další šanci spálil Roberto Inglese, který se sám před brankářem Consiglim netrefil ideálně. A tím vlastně skončila první půle. Zřejmě jsme čekali mnohem víc od obou celků.

Zajímavý míč poslal do pokutového území těsně po změně stran Alfred Duncan, jenže na jeho vybídku nereagoval nikdo z jeho kolegů. Hodně aktivní Duncan pálil z větší vzdálenosti ještě o chvíli později, ale také tato jeho rána skončila těsně vedle tyče. Chievo jinak nebylo moc aktivní a spoléhalo tak trochu na bod s favoritem. Tomu se zase vůbec nedařila koncovka, třebaže snahu mu upřít nelze.

Dvacet minut před koncem se po zajímavém signálu po rozehrání standardní situace ocitl ve výhodné pozici opět útočník Inglese, jenže jeho hlavička mířila těsně vedle tyče. Aktivní Nicola Sansone nakonec dostal míč do palebné pozice, jenže ani on nic nevymyslel. Jedna z posledních střel na bránu patřila Nicolovi Rigonimu, ale i jeho pokus mířil mimo vymezené prostranství a brankář Consigli byl opět bez práce. Sassuolo si moc nepolepšilo, to samé platí pro Chievo.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2 0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele